voetbalzone

Twente-spits Janko twijfelgeval voor strijd om Johan Cruijff Schaal

Bart Kruyt30 jul 2010, 15:45
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2010, 15:45
Advertentie

Michel Preud’homme hoopt in zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer van FC Twente direct een prijs te kunnen pakken. De landskampioen speelt zaterdagavond in de Amsterdam ArenA tegen Ajax, dat kan aantreden met haar nieuwe spits Mounir El Hamdaoui. Of Twente’s nieuwe spits (Marc Janko) kan spelen, is nog onduidelijk.

/

De Oostenrijker, die enkele weken geleden al werd overgenomen van Red Bull Salzburg, kampt met een lichte heupblessure. “We zullen morgen zien of hij inzetbaar is”, zei Preud’homme op de website van zijn werkgever. “Verder speelt Andrej Rendla zaterdag met het beloftenteam, hij heeft ritme nodig.” De overige selectiespelers van Twente zijn fit.

Voor de Tukkers heeft de Johan Cruijff Schaal grote waarde. “Het is een prijs die de club nog nooit gewonnen heeft en daarom willen we de trofee binnenhalen”, zei de opvolger van Steve McClaren. “Na de titel van vorig seizoen heeft de groep nog steeds honger. We weten dat het niet makkelijk zal zijn om te winnen van Ajax. We spelen één wedstrijd in de ArenA, op het veld van de tegenstander.”

“Het is altijd prettig als je het seizoen begint met het behalen van een prijs”, vulde verdediger Peter Wisgerhof aan. “Als je wint heeft het geen invloed op de rest van het seizoen, maar ga je wel als spelersgroep met een goed gevoel richting de eerste competitiewedstrijd. Door een overwinning kun je als selectie naar elkaar toe groeien, net als vorig seizoen.”

Bezig met laden …