voetbalzone

Twente-stopper liep transfer naar Liverpool mis: 'Ik droop af als verliezer'

Matthijs van Laar11 mrt 2015, 14:26
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2015, 14:26
Advertentie
voetbalzone

Renato Tapia staat al sinds de zomer van 2013 onder contract bij FC Twente, maar pas dit seizoen komt de verdediger aan spelen toe in de hoofdmacht. In Enschede wordt veel verwacht van de negentienjarige stopper, die in Voetbal International vertelt dat zijn Nederlandse avontuur min of meer toevallig begon.

De Peruviaan was namelijk eerst op proef in Engeland, waar hij stage liep bij Liverpool en Tottenham Hotspur. Voetballend hield hij zich daar wel staande, maar zijn lengte bleek een probleem. "Liverpool had me gescout als centrale verdediger en vond dat je op die positie minimaal 1 meter 90 lang moest zijn. Ik was toen echter 1 meter 80 en zou volgens de testen van Liverpool niet veel meer groeien", legt Tapia uit.

De Zuid-Amerikaan is inmiddels 1.85 en verwacht nog een paar centimeter langer te worden. "Dus die testen stellen niet zo veel voor", concludeert hij in het weekblad. Desalniettemin stortte Tapia's wereld in na de afwijzing in Engeland. "Voor mijn gevoel droop ik als een verliezer af naar Peru." Hij is inmiddels wel vaste kracht bij FC Twente, waarvoor hij dit seizoen tot twaalf optredens in de Eredivisie kwam.

Bezig met laden …