Twente Vrouwen richt zich op na mislopen titel, klopt PSV en pakt beker

Rian Rosendaal18 mei 2023, 17:55
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2023, 17:55

FC Twente Vrouwen heeft donderdagmiddag beslag gelegd op de KNVB Beker. De club uit Enschede was in Den Haag met 4-0 te sterk voor de Vrouwen van PSV. Renate Jansen opende de score namens FC Twente met een feilloos schot in de bovenhoek, waarna Kim Everaerts, Elena Dhont en Bente Jansen de wedstrijd beslisten in het tweede bedrijf. Toch nog een waardig seizoensslot voor Twente, dat de koppositie in de Eredivisie Vrouwen verspeelde en Ajax Vrouwen kampioen zag worden.

Bijzonderheden:
De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van Anna-Lena Stolze, die de bal kreeg na een goede actie van Jansen. Haar inzet ging echter net naast het doel van PSV-keepster Daniëlle de Jong. Ook Dhont kreeg een grote kans in het eerste bedrijf, maar de speelster van FC Twente zag haar inzet op de paal belanden.

De club uit Enschede kwam uiteindelijk in het eerste bedrijf nog op voorsprong dankzij Jansen. Stolze bediende de doelpuntenmaakster met een fijne voorzet, waarna ze de bal aannam en op prachtige wijze in de rechterbovenhoek schoot: 1-0. Na rust breidde FC Twente de voorsprong uit via Everaerts, die met links in de korte hoek raak schoot: 2-0. Dhont tikte kort voor tijd van dichtbij de 3-0 binnen en invaller Bente Jansen profiteerde in blessuretijd optimaal van slecht keeperswerk van De Jong: 4-0.

FC Twente – PSV 4-0
43’ 1-0 Renate Jansen (assist: Anna-Lena Stolze)
67’ 2-0 Kim Everaerts (assist: Elena Dhont)
87' 3-0 Elena Dhont
90' 4-0 Bente Jansen