voetbalzone

Twijfel over schokeffect bij Chelsea: ‘Voetbal kan bikkelhard zijn’

Gijs Freriks18 dec 2015, 22:01
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2015, 22:01
Advertentie

Paris Saint-Germain kan zaterdagavond het record van de meeste punten in de eerste seizoenshelft in de Ligue 1 verbreken. Dat is nu nog in handen van Olympique Lyon (50 punten/seizoen 2006/07), maar bij een zege op nummer vier SC Caen komt het team van Laurent Blanc op 51 punten te staan na negentien speelronden.

voetbalzone

“Ik ga de spelers over dit record informeren. Het kan hen extra motiveren, het kan iets goed zijn. Maar anderzijds is het altijd onze ambitie om te winnen, ook van Caen”, zo werd Blanc tijdens de persconferentie geciteerd door L’Équipe. “We kunnen nog veel dingen verbeteren en streven daar ook altijd naar. We zijn tevreden over het aantal punten dat we hebben behaald, maar ik hoop dat het in de terugronde alleen maar beter zal gaan.”

Blanc werd tijdens de persbijeenkomst ook gevraagd naar zijn toekomst, want zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. “Of ik een kerstcadeau krijg? Cadeaus zijn voor kinderen”, glimlachte de oud-verdediger. “Maar ik ga dit soort dingen niet via de media bespreken.” Blanc ging ook nog in op het ontslag van José Mourinho. De ex-werkgever van de Portugees, Chelsea, is immers in de Champions League de opponent van PSG.

“Voetbal kan bikkelhard zijn. Of zijn vertrek iets verandert? Ik weet het niet. Dat ligt aan de nieuwe coach, wat zijn filosofie wordt. Of ik in een schokeffect geloof? Misschien. Er zijn voorbeelden bij wie dergelijke beslissingen niet hebben gewerkt, maar bij sommige clubs heeft het wel gewerkt. Ik denk alleen dat Chelsea, met de spelers die er onder contract staan, het beter gaat doen dan aan het begin van het seizoen”, aldus Blanc.

Bezig met laden …