voetbalzone

Twijfels over mentaliteit Arsenal: 'Ze hadden zó kampioen moeten worden'

Matthijs van Laar08 feb 2016, 08:31
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2016, 08:31
Advertentie
voetbalzone

Zondag wacht Arsenal een mogelijk beslissend duel in de titelrace. The Gunners krijgen bezoek van koploper Leicester City, dat een voorsprong van vijf punten komt verdedigen in het Emirates Stadium. Het lijkt voor het elftal van Arsène Wenger de ideale gelegenheid om het gat grotendeels te dichten, maar clubicoon Thierry Henry heeft zijn twijfels.

De Fransman zet vraagtekens bij de mentaliteit van Arsenal. “Als ik op voorhand had gezegd dat Chelsea het lastig zou hebben en dat Manchester City het lastig zou hebben, dan had je gedacht dat Arsenal dit seizoen eenvoudig kampioen zou zijn geworden. Maar dat is niet het geval”, zei Henry op Sky Sports. “Tegen Chelsea scoorden ze niet en dat zijn precies de wedstrijden die je nu moet winnen.”

Leicester City is volgens Henry dé uitgesproken favoriet om de titel te veroveren. “Ze laten niet alleen zien dat ze daartoe in staat zijn, maar ook dat ze om kunnen gaan met de druk die erbij komt kijken.” Komend weekend zal voor Arsenal in ieder geval allesbeslissend worden, denkt de oud-aanvaller. “Ze moeten drie punten pakken. Het is erop of eronder. Arsenal is al zo lang niet meer kampioen geweest. Ze moeten nu opstaan en het gewoon gaan doen!”

Bezig met laden …