voetbalzone

'Twintig jaar terug had Barcelona deze titel niet gewonnen, dan verzopen we'

Matthijs van Laar14 mei 2016, 20:36
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2016, 20:36
Advertentie
/

De Champions League prolongeren bleek een brug te ver, maar met de landstitel is Luis Enrique ook zeer tevreden. Van een slecht seizoen wil de coach van Barcelona dan ook absoluut niet spreken. “Kampioen worden is een beloning voor consistentie”, zei hij zaterdag na de 0-3 zege bij Granada, waarmee los Azulgrana hun landstitel prolongeerden.

“Dit toont aan dat we het hele jaar op een hoog niveau hebben gepresteerd”, zei de oefenmeester. “We moeten hiervan genieten en waardering hebben voor onze prestatie. Het was een bijzonder lastig jaar en we hebben alles moeten geven. Ik vraag de fans om het feest in stijl te vieren, in de straten van Barcelona, maar wel gematigd. We hebben het verdiend.”

Voor stopper Gerard Piqué staat de titel vooral symbool voor de veerkracht van het elftal. “We leken de prijs al een tijdje binnen te hebben, maar toen ging het even mis. Ook al hadden we alles nog in eigen hand. Twintig jaar geleden had Barcelona het uit handen gegeven, omdat we toen nog vaak in ons eigen pessimisme verdronken. Maar deze generatie is anders. We zijn een team van winnaars, die zich niet verstoppen.”

Andrés Iniesta kan zich daarin vinden. “We hebben tot het einde toe geleden, maar zes van de laatste acht landstitels winnen is veelzeggend. We willen hier een vervolg aan geven”, verklaarde de routinier. “We stonden er lange tijd geweldig voor, onze concurrenten kwamen terug, maar uiteindelijk is de kampioen het beste en meest constante team. Als je kampioen wordt, kun je nooit een slecht seizoen hebben gedraaid.”

Bezig met laden …