voetbalzone

Twitter wacht op reactie van UEFA na fakkel in Russisch publiek

Bart Kruyt15 jun 2016, 17:28
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2016, 17:28
Advertentie

Rusland had in de eerste speelronde nog geluk dat het een punt pakte tegen Engeland, maar ging woensdagmiddag in de tweede groepswedstrijd met 1-2 onderuit tegen Slowakije. De ploeg van Leonid Slutsky staat daardoor op de rand van uitschakeling, maar mogelijk worden de Russen al zonder de laatste groepswedstrijd (tegen Wales) te spelen uit het toernooi gezet.

/

Woensdagmiddag waren alle ogen gericht op de aanhang van Rusland, waarvan een deel zich flink had misdragen voor en na de wedstrijd tegen Engeland. De UEFA legde de Russen dinsdag een voorwaardelijke diskwalificatie op en dreigde de ploeg uit het toernooi te gooien, als de fans nog een keer voor onrust zouden zorgen. De vraag is wat de UEFA daar precies onder verstaat.

Rusland keek woensdag tegen een 0-2 achterstand aan, maar Denis Glushakov bracht de aansluitingstreffer op het scorebord. Na dit doelpunt werd er in het Russische publiek een fakkel afgestoken; iets wat tegen de regels is. Op Twitter vraagt men zich af of dit voor de UEFA voldoende zal zijn om Rusland uit het toernooi te zetten.

Bezig met laden …