voetbalzone

Tyton en Arsenal-keepers uitgenodigd in voorselectie voor EK

Erik van Dam24 dec 2011, 10:17
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2011, 10:17
Advertentie

Przemyslaw Tyton is een van de vier doelmannen die mag hopen op een plaats in de Poolse selectie voor het EK 2012. De PSV-keeper moet concurreren met Wojciech Szczesny, Lukasz Fabianski en Grzegorz Sandomierski om zijn plekje tijdens het toernooi veilig te stellen. Bondscoach Franciszek Smuda roept uiteindelijk drie keepers op voor het EK.

/

De 26-jarige Fabianski van Arsenal is de vaste keus van Smuda. Hij debuteerde in maart 2006 als international en stond tussen de palen in de recente interlands tegen Hongarije, Wit-Rusland en Zuid-Korea. Szczesny, zijn vijf jongere teamgenoot in Londen, is zijn voornaamste concurrent. Szczesny heeft een basisplaats bij the Gunners speelde zeven interlands.

Tyton debuteerde vorig jaar bij Polen en keepte vijf interlands. Mede door de blessure aan zijn hoofd kon hij er in de meest recente interlands niet bij zijn. De kans is groot dat de derde concurrent van Tyton, Sandomierski, uiteindelijk afvalt voor het EK. Hij heeft geen basisplaats bij Racing Genk en lijkt meer de keeper van de toekomst, als opvolger van Fabianski.

Bezig met laden …