voetbalzone

Tyton: ‘Er is kans op een transfer, maar ik ben er niet mee bezig’

Erik van Dam10 jul 2013, 07:21
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2013, 07:21
Advertentie

Przemyslaw Tyton vertrok in de zomer van 2011 naar PSV en daar maakte de doelman aanvankelijk een uitstekende indruk. In september vorig jaar belandde de Pool echter op de reservebank, omdat trainer Dick Advocaat de voorkeur gaf aan Boy Waterman. De 26-jarige Tyton is gebrand op eerherstel en hoopt de strijd tussen de palen te winnen van Jeroen Zoet.

/

Tyton startte dinsdagavond in de Lichtstadderby tegen FC Eindhoven (3-0 winst), maar hij beseft dat dit nog niets betekent. “Ik heb in ieder geval rugnummer één gekregen, dat betekent wel wat voor me”, zegt de goalie tegen NUsport. “Ik zie het ook niet zozeer als een strijd tussen Jeroen en ik. Ik moet gewoon zelf mijn kwaliteiten laten zien, en fit zijn. En dan is het aan de trainer om te bepalen wie de beste is.” Zoet speelde vorig seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk en hij heeft naar verluidt de beste papieren om de eerste keus te worden.

Tyton zou in dat geval weer op het tweede plan geraken in het Philips Stadion. Het is ook nog niet zeker dat de keeper in Eindhoven actief blijft, want zijn zaakwaarnemer claimde onlangs interesse van Roda JC, Standard Luik en Racing Genk. Tyton kan niet beloven dat hij bij PSV blijft. “Er is altijd kans op een transfer. Maar ik ben nu helemaal niet bezig met andere clubs. Ik focus mij op PSV”, zegt de dertienvoudig international.

Bezig met laden …