voetbalzone

Tyton: 'Ik heb vorig seizoen nooit de steun van het team gevoeld'

Bart Kruyt23 okt 2013, 17:08
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2013, 17:08
Advertentie

Przemyslaw Tyton begon vorig seizoen als eerste doelman bij PSV aan het voetbaljaar, maar de Pool raakte al snel zijn basisplaats kwijt. Dick Advocaat gaf de voorkeur aan Boy Waterman en in de media verschenen verhalen dat de spelers van PSV blij waren met die wissel. "Niemand van de staf, het team of de club sprak dit tegen", zegt Tyton in Voetbal International.

/

De doelman is dit seizoen weliswaar ook geen eerste keeper, hij speelt nu alleen omdat Jeroen Zoet geblesseerd is, maar Tyon voelt zich een stuk beter dan een jaar geleden. "Ik heb vorig seizoen nooit de steun van het hele team gevoeld", zegt de goalie. "Ik hoef geen aparte behandeling en ik sta zeker open voor kritiek, maar we moeten naar buiten altijd een team vormen. Vorig jaar voelde het of ik er niet voor iedereen bij hoorde. Het voelde raar."

Tyton is ervan overtuigd dat hij een betere doelman is dan Waterman, die inmiddels weer is vertrokken uit het Philips Stadion. De keeper begreep dan ook niets van de beslissing van Advocaat om hem uit het elftal te halen en wijst erop dat de keuze voor Waterman niet positief heeft uitgepakt. PSV werd vroeg uitgeschakeld in de Europa League, werd opnieuw geen kampioen van Nederland en ging in de finale van de KNVB Beker onderuit tegen AZ.

Bezig met laden …