voetbalzone

Tyton niet naar Frankrijk: 'PSV wil hem niet verkopen, is mij verteld'

Bart Kruyt23 jan 2013, 06:10
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2013, 06:10
Advertentie

PSV is niet bereid om deze transferperiode mee te werken aan een vertrek van Przemyslaw Tyton. De doelman is zijn basisplaats kwijtgeraakt en een club uit Frankrijk heeft in Eindhoven geïnformeerd naar de transfervoorwaarden. PSV heeft echter laten weten dat Tyton de club in januari niet mag verlaten: pas na dit seizoen wordt er naar de situatie van de Pool gekeken.

/

De 25-jarige Tyton werd anderhalf jaar geleden overgenomen van Roda JC Kerkrade en keepte afgelopen zomer een sterk EK namens Polen. De doelman begon ook als eerste keus onder de lat bij PSV, maar wist Dick Advocaat niet te overtuigen. De coach greep al snel in en Boy Waterman krijgt op dit moment het vertrouwen van Advocaat.

Tyton is slechts bankzitter, maar mag niet vertrekken. "Ik ben vorige maand in Eindhoven geweest en heb met Marcel Brands de situatie van Tyton doorgenomen", zegt zaakwaarnemer Krzysztof Jacubcza in het Brabants Dagblad. "Hij zal moeten strijden voor zijn plek. PSV wil hem niet verkopen, is mij verteld. Hij kan naar Frankrijk, maar zal in ieder geval moeten wachten tot het einde van het seizoen."

Bezig met laden …