voetbalzone

Tyton: 'Nu vindt iedereen me een held, zelf zie ik dat zeker niet zo'

Bart Kruyt12 jun 2012, 15:02
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2012, 15:02
Advertentie

Przemyslaw Tyton staat dinsdagavond onder de lat bij het Poolse elftal dat het in de tweede groepswedstrijd op het EK opneemt tegen Rusland. De keeper begon het toernooi als tweede keus, maar moest op de openingsdag het veld inkomen omdat Wojciech Szczesny een rode kaart kreeg tegen Griekenland. De Grieken kregen bovendien een penalty, die echter gekeerd werd door Tyton.

/

De PSV'er was dus even de held van het Poolse volk. "Ik kon echt voelen dat de fans op me rekenden toen ik in het veld kwam voor Wojciech Szczesny", zei Tyton op de website van de UEFA. "Al was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld, ook al was de penalty er in gegaan. Er waren nog twintig minuten te spelen. Maar goed, ik redde en nu vindt iedereen me een held. Zelf zie ik dat zeker niet zo."

Tyton maakt naam als een ware 'penaltykiller': "Het klopt dat ik regelmatig succes heb bij een strafschop. In Nederland was dat al wel bekend, maar nu ging het om de openingswedstrijd van het EK. Ach, het gaat erom dat ik mijn team heb geholpen", bleef de keeper bescheiden. Het is nog niet bekend wie de laatste groepswedstrijd van Polen, als Szczesny weer beschikbaar is, zal keepen.

Bezig met laden …