voetbalzone

Udinese breekt contract open en legt Isla vast tot medio 2015

Peter Nusselder16 sep 2010, 16:31
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 16:31
Advertentie

Het contract van Mauricio Isla bij Udinese liep nog tot de zomer van 2012, maar de Italianen zijn zo tevreden over de Chileens international dat ze de verbintenis met hem hebben opengebroken. De verdediger annex middenvelder is daarom de komende vijf seizoenen aan de Serie A-club verbonden.

/

Dit heeft Udinese donderdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. In 2007 tekende Isla al voor vijf jaar bij de Italiaanse club, dat hem destijds overnam van Universidad Católica uit Chili. Nadat AS Roma afgelopen zomer belangstelling toonde voor de 22-jarige defensieve kracht besloot Udinese hem langer aan de club te binden. De verwachting is dat de even oude Kwadwo Asamoah ook op korte termijn een contractverlenging krijgt.

Tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika liet zeventienvoudig international Isla met het Chileens elftal een goede indruk achter. Nadat hij in zijn eerste seizoen in Italië slechts tot tien competitieduels kwam, speelde de Chileen in de afgelopen twee jaargangen respectievelijk 32 en dertig wedstrijden in de Serie A. daarin wist Isla eenmaal te scoren.

Bezig met laden …