voetbalzone

Udinese-fans zien volgende pilaar vertrekken naar Primera División

Erik van Dam12 jul 2011, 11:12
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2011, 11:12
Advertentie

Met de hoogste finish sinds zes seizoenen (plaats vier) sloot Udinese het seizoen twee maanden geleden voortreffelijk af. Het is voor de supporters echter te hopen dat de club deze zomer actief wordt op de transfermarkt. Dinsdag maakt Udinese namelijk bekend dat Cristian Zapata (24) verhuist naar Villarreal. De Spanjaarden hebben hem voor een onbekend geldbedrag aangekocht.

/

Zapata ontwikkelde zich de laatste jaren sterk in het zwart-witte shirt van Udinese. Hij speelde bijna 170 wedstrijden in de Serie A, werd Colombiaans international en trok de aandacht van diverse grote clubs. Nu gaat hij verder bij el Submarino Amarillo; de Italiaanse media durven ook geen gok te wagen naar de transfersom. In Spanje wacht een vijfjarig contract voor de verdediger.

Zapata is niet de eerste speler die tussen de seizoenen in weggaat uit Udine. Niki Zimling, vorig seizoen verhuurd aan NEC, ging verder bij Club Brugge en Gökhan Inler werd maandag verkocht aan Napoli. Het is nu de vraag wanneer Alexis Sánchez de deur achter zich dichttrekt. De Chileense vleugelspeler, net als Zapata en Inler een steunpilaar in het team van vorig seizoen, hoopt deze maand nog zijn overgang naar Barcelona af te ronden.

Bezig met laden …