Udinese in aanloop naar treffen met AZ onderuit bij laagvlieger

Bart Kruyt11 mrt 2012, 21:40
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2012, 21:40

Udinese moet donderdag proberen een 2-0 achterstand goed te maken tegen AZ, maar beleefde zondagavond een slechte generale repetitie voor dit Europese duel. In de competitie ging de nummer vier van de ranglijst verrassend onderuit bij degradatiekandidaat Novara: 1-0. Daarmee liet Udinese de kans om naar de derde plaats te stijgen liggen, want Lazio verloor thuis van Bologna.

Bij Novara keerde Attilio Tesser een kleine veertig dagen na zijn ontslag terug op de bank en hij begon dus met een overwinning aan zijn tweede periode bij de club. De zege van de nummer negentien van de Serie A was niet eens onverdiend te noemen: Udinese speelde vooral in de eerste helft wel heel erg matig en leek al met de gedachten bij het duel van donderdag te zijn.

Na zestien minuten spelen maakte Jeda het enige doelpunt van de wedstrijd. De Braziliaan kon binnenkoppen na een corner en maakte van dichtbij geen fout. Udinese werd eigenlijk pas in de tweede helft wat gevaarlijk en wist ook nog wel te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd hoopte Antonio Di Natale nog op een penalty, maar die kreeg hij niet.