voetbalzone

Udinese na zege zeker van volgende ronde

03 dec 2008, 19:44
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2008, 19:44
Advertentie
Met een beetje geluk reist Udinese over twee weken met een uitgedunde selectie af naar Nijmegen. De Italianen verzekerden zich donderdagavond van de volgende ronde in de UEFA Cup, door in eigen huis af te rekenen met Dinamo Zagreb. Het duel werd na een kortstondige onderbreking pas definitief beslist: 2-1.

De start was uitstekend voor de huidige nummer negen van de Serie A. Al na vijf minuten vond international Fabio Quaglierella zichzelf aan het eindpunt van een aanval, en hoefde de aanvaller op aangeven van ploeggenoot Antonio Di Natale alleen nog maar binnen te tikken.

Ondanks enkele goede kansen wisten de bezoekers uit Kroatië de stand niet in evenwicht te brengen. Uit onvrede besloten enkele meegereisde fans de spelers te bestoken met vuurwerk, waarna de Israëlische scheidsrechter Alon Yefet besloot het duel tijdelijk te staken. Vlak na de hervatting schoot Christian Obodo de bevrijdende 2-0 binnen.

In de slotminuut tekende Igor Bišcan nog wel voor de aansluitingstreffer, maar het bleek te laat. Udinese plaatst zich met negen punten uit drie duels, en neemt ook Tottenham Hotspur mee naar de volgende ronde. Over twee weken gaat het team van coach Pasquale Marino op bezoek in Nijmegen. Mogelijk heeft NEC dan genoeg aan een gelijkspel, afhankelijk van het resultaat van concurrent Spartak Moskou in Londen.
Bezig met laden …