voetbalzone

Udinese wil geld zien van noodlijdend Portsmouth en stapt naar CAS

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2010, 12:23
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 12:23
Advertentie

De financiële zorgen van Portsmouth stapelen zich op. Udinese maakt donderdag via de officiële kanalen bekend dat zij naar het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne (CAS) stapt om de openstaande schuld van de Premier League-club te kunnen innen. De Serie A-club heeft naar eigen zeggen nog een bedrag van vier miljoen euro tegoed.

/

Reden van de openstaande schuld is de transfer van Sulley Muntari, inmiddels in dienst van Internazionale, in 2007 van Udinese naar Fratton Park. Portsmouth kampt met grote financiële problemen en kreeg afgelopen week te horen dat het door de Engelse voetbalbond (FA) onder curatele wordt gezet als het haar schulden niet voor 10 februari aflost. Daarna volgen mogelijk punten in aftrek.

Sol Campbell sleept zijn voormalige werkgever Portsmouth, momenteel laatste op de ranglijst, eveneens voor de rechter. De 35-jarige verdediger, die onlangs een contract voor een half jaar tekende bij Arsenal, meent nog recht te hebben op een bedrag van twee miljoen euro aan portrechtrechten en wedstrijdpremies.

Bezig met laden …