voetbalzone

Udinese wil Ghanees Asamoah uit strijd om Afrika Cup halen

Robert Smid09 jan 2010, 17:02
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2010, 17:02
Advertentie

De afmelding van Togo na de aanslag die op de spelersbus van de ploeg werd gepleegd lijkt niet het enige probleem te zijn voor deze editie van de Afrika Cup. Ook clubs die hun spelers naar Angola hebben laten vertrekken vertrouwen de zaak niet helemaal. Udinese is de eerste club die heeft ingegrepen door om een onmiddelijke terugkeer van Kwadwo Asamoah naar Italië te vragen.

Asamoah, die momenteel met het Ghanese elftal in Angola zit om te strijden voor de Afrika Cup, moet van zijn werkgever terugkeren naar Udine. "Vanwege de ernstige situatie in Angola en om de veiligheid van onze speler Asamoah te waarborgen, hebben wij een verzoek ingediend om hem per direct terug te halen", aldus een verklaring van Udinese-voorzitter Claudio Pasqualin.

Inmiddels heeft zowel de Ghanese als de Wereldvoetbalbond een verzoek van Udinese ontvangen betreffende situatie rondom Asamoah. Mocht men besluiten om hem naar huis te laten gaan, dan lijkt het hek van de dam. De verwachting is dan dat clubs massaal hun spelers laten vertrekken uit Angola.

Bezig met laden …