voetbalzone

UEFA complimenteert Oekraïne met vorderingen: ‘Geen Plan B nodig’

Peter Nusselder03 jun 2010, 08:34
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2010, 08:34
Advertentie

De leiding van de Europese voetbalbond UEFA uitte onlangs haar zorgen over de voorbereidingen voor het toernooi om de Europese titel in 2012, dat Oekraïne samen met Polen organiseert. De voormalige Sovjet-staat heeft echter een inhaalslag gemaakt die de UEFA tevreden stemt. Er moet gespeeld gaan worden in de Oekraïense steden Kiev, Donetsk, Kharkiv en Lviv.

Er werd al gesproken over de mogelijkheid om in het uiterste geval uit te wijken naar een ander land als organisator, maar de plannen die Oekraïne heeft gepresenteerd bevallen de Europese voetbalbond. “Er is geen reden voor de UEFA om op zoek te gaan naar alternatieven, een zogeheten Plan B, als dit plan wordt uitgevoerd volgens schema”, luidt een persverklaring van de bond.

“Er zijn totaal geen tekenen dat Kiev niet in staat zou zijn om als gastheer te fungeren voor Euro 2012”, is de geruststellende mededeling voor de Oekraïense voetbalbond. Kort geleden liet UEFA-voorzitter Michel Platini nog weten dat de mogelijkheid bestaat dat er één of meerdere Oekraïense steden geschrapt worden als EK-locatie.

Bezig met laden …