voetbalzone

UEFA dreigt na Fenerbahçe nogmaals club uit Europa te gooien

Erik van Dam26 aug 2011, 11:55
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2011, 11:55
Advertentie

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft een waarschuwing uitgedeeld aan FC Sion. De Zwitserse club plaatste zich donderdagavond ten koste van Celtic voor het hoofdtoernooi, terwijl er spelers meededen die gekocht waren ondanks een transferverbod. Onder meer Michael Dingsdag is eigendom van FC Sion, dat thuis met 3-1 won en daardoor een groepsticket bemachtigde.

De UEFA waarschuwt dat Sion uit de Europa League gezet kan worden, en dat slechts enkele uren voor de loting van vanmiddag. De Zwitserse club negeerde een transferverbod van één seizoen. Celtic diende na de heenwedstrijd een officieel protest in. “Sion doet mee aan de loting, maar met dien verstande dat de zaak nog in onderzoek is”, zegt secretaris-generaal Gianni Infantino van de UEFA.

Vóór de eerste groepswedstrijd, die gepland staat voor 15 september, komt de Europese federatie met een uitspraak. Sion kreeg de transferban na een overtreding van de FIFA-regels bij het aantrekken van keeper Essam El-Hadary van Al-Ahly in 2008. Mocht Celtic haar gelijk halen bij de UEFA, dan stroomt er toch nog een Schotse club in bij de groepsfase.

Bezig met laden …