voetbalzone

UEFA gaat uitspraken homofobe Kroatische bondspreses onderzoeken

Matthijs van Laar17 nov 2010, 17:33
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 17:33
Advertentie

De UEFA gaat een onderzoek instellen naar de Kroatische bondsvoorzitter Vlatko Markovic. De 73-jarige bewindsvoerder liet zich onlangs badinerend uit over homoseksuelen in de voetbalsport en deed met zijn uitlatingen een hoop stof opwaaien. Zo liet hij weten dat er onder zijn bewind geen homoseksuele spelers in de nationale ploeg van Kroatië komen te spelen.

Markovic werd in het gewraakte interview ook gevraagd of hij zelf homoseksuele voetballers kende en antwoordde dat ‘gelukkig alleen gezonde mensen voetballen’. Ondanks dat hij later zijn excuses aanbood voor zijn naar eigen zeggen ‘onhandige uitlatingen’, laat de Europese voetbalbond het er niet bij zitten. Mogelijk wacht hem een schorsing.

De preses hoopt volgende maand herkozen te worden als voorzitter van de Kroatische voetbalbond, maar zal dan dus eerst de uitspraak van de UEFA, op 25 november, moeten afwachten. Mocht de Europese bond hem veroordelen, dan wacht Markovic mogelijk een schorsing en dient hij zijn taken (tijdelijk) neer te leggen.

Bezig met laden …