voetbalzone

UEFA handhaaft EK 2012 in Polen en Oekraïne

04 jun 2008, 15:11
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2008, 15:11
Advertentie
De Europese voetbalbond UEFA heeft woensdag de geruchten omtrent het EK 2012, dat gehouden wordt in Polen en Oekraïne, van tafel geveegd. De landen lopen behoorlijk achter op schema, maar de bond peinst niet over een andere locatie: “Ze hebben nog vier jaar”, aldus William Gaillard, woordvoerder van het Europese orgaan.

In april uitte de UEFA bezorgdheid omtrent de organisatie van het voetbalkampioenschap in de Oost-Europese landen. Toch bleef de bond destijds bij haar standpunt. “We denken er niet aan om het evenement te verplaatsen naar een andere locatie”, verklaarde Gaillard destijds op een persconferentie. “Het EK gaat daar plaats vinden, maar voordat dit kan gaan gebeuren moet men wel meer inzet tonen".

Sinds die tijd doen veel geruchten de ronde dat beide landen de rol van gastheer wordt ontnomen. Onterecht, zo verklaart de UEFA bij monde van Gaillard. “Die informatie is volkomen ongefundeerd”, sprak de zegsman. “Het is absoluut niet aan de orde, en bovendien hebben ze ook nog vier jaar.”

Over een maand start UEFA-voorzitter Michel Platini met een rondgang door de beide landen om de voortgang te inspecteren. Met name de infrastructuur, het summiere aantal hotels, het ticketsysteem en de bouw van stadions geven de Europese bond kopzorgen.
Bezig met laden …