voetbalzone

UEFA houdt zowel Servië als Albanië verantwoordelijk voor grote onrust

Matthijs van Laar15 okt 2014, 21:15
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2014, 21:15
Advertentie
voetbalzone

Zowel Servië als Albanië dreigt in staat van beschuldiging te worden gesteld na de ongeregeldheden van dinsdagavond. Tijdens het treffen tussen de twee teams verscheen een drone met een vlag van de bezoekers in het stadion, waarop een speler van het gastland ingreep en het gevaarte eigenhandig uit de lucht haalde. Op het veld ontstond vervolgens één grote chaos.

De UEFA oordeelde woensdagavond dat zowel Servië als Albanië schuldig is aan het volledig uit de hand lopen van de wedstrijd. De bond gaat een onderzoek openen naar de veldbestorming van de thuisfans en het afsteken van het vuurwerk in het stadion. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij het organiserende land, in dit geval dus Servië. De Albanezen wordt verweten dat zij de wedstrijd weigerden uit te spelen. Ook de aanwezigheid van de gewraakte drone wordt op het conto van de bezoekers geschreven.

Op 23 oktober doet de Europese voetbalbond uitspraak in de zaak. Het duel tussen de twee landen werd na 41 minuten gestaakt bij een stand van 0-0. Onduidelijk is dus nog wat er gebeurt met het restant van de wedstrijd.

Bezig met laden …