voetbalzone

UEFA neemt AZ-verdediger op in Europa League-sterrenformatie

Matthijs van Laar13 dec 2013, 13:42
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2013, 13:42
Advertentie
/

AZ kwalificeerde zich als groepswinnaar voor de laatste 32 van de Europa League en die prestatie is ook door de waarnemers van de UEFA niet onopgemerkt gebleven. De Europese voetbalbond maakte vrijdag bekend dat Nick Viergever zelfs is opgenomen in het beste elftal van de poulefase. De verdediger wordt onder meer geflankeerd door Jan Vertonghen.

Op de website van de UEFA wordt de keuze voor Viergever gemotiveerd. "De 24-jarige verdediger speelt het liefst in het centrum van de verdediging, maar heeft het dit seizoen uitstekend gedaan als linksback. Ook leverde hij als mee opgekomen back de assist bij de enige treffer van AZ in het uitduel bij Maccabi Haifa. De Nederlands international was aanvoerder van zijn team, totdat Maarten Martens terugkeerde."

Vanaf februari krijgen Viergever en zijn ploeggenoten de kans om zich verder in de kijken te spelen. Aankomende maandag hoort AZ tijdens de loting in het Zwitserse Nyon aan welke ploeg het wordt gekoppeld voor de strijd om een plek in de achtste finales.

Bezig met laden …