voetbalzone

UEFA schorst Sergio Ramos voor twee duels

Daniel Cabot Kerkdijk28 feb 2019, 17:44
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2019, 17:44
Advertentie

De Europese voetbalbond UEFA heeft Sergio Ramos voor twee duels geschorst, zo is donderdagavond bekend geworden. Dit naar aanleiding van diens uitspraken na het Champions League-duel tussen Ajax en Real Madrid (1-2). In de slotfase pakte de verdediger van Real Madrid een gele kaart na een overtreding op Kasper Dolberg, waardoor hij sowieso geschorst is voor de terugwedstrijd. Nu mist hij echter ook nog de eerste, eventuele, kwartfinalewedstrijd.

Na afloop van het duel gaf Ramos een opvallende verklaring voor de gele kaart. Hij insinueerde dat hij bewust een gele kaart had gepakt, om met een schone lei aan een eventuele kwartfinale te beginnen. “Als je kijkt naar het resultaat…Ik zou anders liegen. Het was iets wat ik in mijn achterhoofd had. Het is absoluut niet zo dat ik de tegenstander onderschat of dat de tweestrijd nu gelopen is, maar ik heb het zo besloten. In het voetbal moet je soms moeilijke beslissingen nemen. Een kaart in de 88e minuut. Ik zal op de tribune plaatsnemen en zal Real Madrid als supporter steunen.”

De UEFA bracht vorige week buiten een onderzoek te zijn gestart naar Ramos. In een verklaring zei de bond zijn uitspraken terug te gaan kijken. “We hebben een disciplinair onderzoek opgestart, gebaseerd op artikel 31.3 van het reglement. Later zullen we met meer informatie naar buiten komen.” De Europese voetbalbond meldd dinsdagavond dat men op 28 februari tot een oordeel zou komen en daar is een schorsing van twee duels, inclusief zijn schorsing vanwege opeenstapeling van gele kaarten, uit voortgekomen. Ramos speelt zodoende pas vanaf de, mogelijke, tweede kwartfinalewedstrijd.

Spelers die bewust een gele kaart pakken, krijgen een wedstrijd extra schorsing opgelegd. In 2010 vond een soortgelijk incident plaats tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid (0-4). Na instructies van José Mourinho pakten Xabi Alonso en Ramos opzettelijk geel, om bewust een schorsing voor de laatste groepswedstrijd op te lopen. Real was immers al geplaatst voor de knock out-fase en twee konden zodoende met een schone lei starten. Mourinho werd vanwege het incident voor één duel geschorst door de UEFA, die na het incident met Alonso en Ramos de regels voor de spelers aanpaste.

Bezig met laden …