voetbalzone

UEFA staat achter hevig bekritiseerde Webb

13 jun 2008, 14:30
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2008, 14:30
Advertentie
Polen-bondscoach Leo Beenhakker kon zijn ogen niet geloven, toen hij zag dat tegenstander Oostenrijk in de laatste minuten van het duel met zijn ploeg een penalty toebedeeld kreeg. De Nederlander sprak van een schandalige scheidsrechter (Howard Webb) , maar de Europese voetbalbond UEFA neemt het op voor de Brit.

"Natuurlijk ben ik bestolen. Allemaal doen we aan vrij worstelen in de zestien en niemand doet wat. En hier laat hij (scheidsrechter Howard Webb, red.) in de 91ste minuut zien hoe dapper we zijn. Hij wilde graag de grote jongen uithangen," schreeuwde Beenhakker na afloop van het duel met Oostenrijk uit.

William Gaillard, bestuurslid bij de UEFA, staat echter volledig achter de beslissing van Webb. "Wij zien dit niet als een controversieel moment. Een speler van Oostenrijk wordt met shirt en al naar de grond getrokken in de vijandelijke zestien, wat hoort te resulteren in een penalty. Webb's beslissing lagen in de lijn der wetten van het spel."

Door het gelijkspel tussen Polen en Oostenrijk is poulegenoot Kroatië inmiddels al verzekerd van een plaats in de kwartfinale. Polen kan zich ook bij de laatste acht scharen als het de Kroaten verslaat, maar is daarbij afhankelijk van het resultaat van tussen Oostenrijk en Duitsland.
Bezig met laden …