voetbalzone

UEFA stelt Busacca aan om duel om Europese Super Cup te fluiten

Peter Nusselder25 aug 2010, 11:41
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2010, 11:41
Advertentie

De Europese voetbalbond heeft de Zwitserse scheidsrechter Massimo Busacca aangesteld om vrijdag de wedstrijd tussen Internazionale en Atlético Madrid om de Europese Super Cup in goede banen te leiden. De Zwitser floot afgelopen week nog het duel van Ajax met Dynamo Kiev in Oekraïne.

/

Vrijdag staat in Monaco de ontmoeting tussen de winnaars van de Champions League van afgelopen seizoen, Inter, en de Europa League (Atlético) op het programma. De 41-jarige Busacca krijgt gezelschap van de assistent-scheidsrechters Matthias Arnet en Manuel Navarro, terwijl Sascha Kever vierde official is. Stephan Studer en Cyril Zimmermann zijn extra assistenten.

De strijd om de Europese Super Cup is traditioneel de opening van het Europese clubseizoen, ook al zijn diverse competities alweer begonnen. Busacca is sinds 1999 actief als internationaal arbiter en floot sindsdien al 86 wedstrijden voor de UEFA. Afgelopen seizoen floot hij in de Champions League de tweede halve finale tussen Olympique Lyon en Bayern München.

Bezig met laden …