Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA straft na Merih Demiral ook Jude Bellingham voor obsceen gebaar na juichen

Laatste update:

Jude Bellingham kruipt door het oog van de naald nadat hij een obsceen gebaar maakte na zijn spectaculaire goal tegen Slowakije in de achtste finales van het EK. Diep in blessuretijd zorgde de middenvelder voor de gelijkmaker, waarna hij zijn kruis vastpakte.

BILD meldde vrijdagochtend al dat Bellingham er met een geldboete van enkele duizenden euro's mee weg zou komen en dat nieuws wordt in de namiddag bevestigd door de UEFA. De sterspeler van the Three Lions is daardoor gewoon inzetbaar voor de kwartfinale tegen Zwitserland van komende zaterdag om 18.00 uur.

De UEFA heeft hem een boete van 30.000 euro opgelegd en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd met de looptijd van een jaar.

Toen beelden van het obscene gebaar op social media verschenen met de toevoeging dat Bellingham zich richtte tot de bank van Slowakije, besloot de middenvelder kort te reageren.

“Het gebaar was een onderonsje met een paar goede vrienden die bij de wedstrijd waren. Niets dan respect voor hoe het Slowaakse team tegen ons heeft gespeeld”, schreef hij op X.

Dat statement lijkt Bellingham nu te hebben gered. Bovendien heeft Slowakije geen klacht ingediend bij de UEFA. Zijn gebaar was onsportief, maar het was niet duidelijk gericht op zijn tegenstander, zo luidt de redenatie van BILD.

De Argentijnse doelman Emiliano Martínez werd op het WK 2022 eveneens met een geldboete bestraft nadat hij was uitgeroepen tot beste doelman van het eindtoernooi. De sluitpost vierde de uitreiking op uiterst opmerkelijke wijze door de prijs voor zijn geslachtsdeel te houden.

Schorsing Demiral


Waar Bellingham met een geldboete en voorwaardelijke schorsing wegkomt, is Merih Demiral wel door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst. De Turkse verdediger mist hierdoor het kwartfinaleduel met het Nederlands elftal van zaterdag en een mogelijke halve finale.

Demiral maakte een wolvengroet na zijn goal tegen Oostenrijk (1-2 zege), een gebaar dat altijd wordt gelinkt aan de Grijze Wolven, een ultranationalistische groepering. Politieke uitingen zijn tijdens het EK verboden, vandaar dat de UEFA onverbiddelijk is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Je kunt beter consequent zijn in je straffen want anders krijgen mensen het idee dat het pure willekeur is, of nog erger. Zou me als Turk zijnde toch genaaid voelen als ze Demiral schorsen en deze jongen een boete geven.

5 juli 2024 om 07:35
0

Hou toch op. Laat de spelers gewoon even juichen hoe ze willen. Het zijn geen robots, beetje ongelofelijke kinderachtig

5 juli 2024 om 08:16
0

@mr_knowledge,

Tot zekere hoogte ben ik het met je eens, maar in het geval van Demiral gaat het te ver. Is gewoon de equivalent van de Hitlergroet. Ergens moet wel een grens worden getrokken.

5 juli 2024 om 08:28
0

Hou toch op met je hitlergroet, een wolf of een hamster gebaar maken vergelijken met een hitlergroet. Hij laat door middel met zijn vingers zien dat ie een trotse Turk is.

5 juli 2024 om 08:34
0

jij zal het beter weten maar het klinkt een beetje alsof iemand die een hitler groet zegt dat was het niet ik juich gewoon met mijn hand omhoog ik zag iemand die kende.

5 juli 2024 om 08:51
0

Hebben ze de wolvengroet ook gebruikt bij het uitmoorden van andersdenkende mensen net als in WO2?

5 juli 2024 om 09:06
0

Ja

5 juli 2024 om 09:16
0

Op andere topic zijn er mensen ook op hun tenen getrapt. Hitlergroet vergelijken met dit? Ik heb alleen hierboven gelezen wat het inhoudt.

Hitler heeft toch de wereld wel geschud. Ik kan mij niet voorstellen dat het zoveel impact heeft.

Mijn mening is, als je scoort en je maakt een belangrijke sliding etc dan komen er emoties los. Moet je die nu ook gaan beheersen? Wat is het straks je mag niet meer dansen als fortnite celebration, omdat het een spel is voor boven 12 jaar?

5 juli 2024 om 09:36
0

Hele goede vergelijking. Chapeau.

“Mijn mening is, als je scoort en je maakt een belangrijke sliding etc dan komen er emoties los. Moet je die nu ook gaan beheersen?” Ehm.. ja? Tot op zekere hoogte wel. Is dat teveel gevaagd voor een volwassen vent? Je mag zoals je benoemt dansen totdat je een ons weegt. Lekker fortnite dansjes doen, dat doet niemand kwaad. (Hoe vergelijk je dat in hemelsnaam met een politieke uiting, maargoed)

Als je gaat staan “twerken” krijg je geel, als je je ballen vastgrijpt krijg je een boete. Ronaldo maakte ook een vreemd gebaar naar zijn geslachtsdeel, hij werd voor een wedstrijd geschorst in Saudi Arabië naar aanleiding hiervan. Het is dus vrij gebruikelijk dat er grenzen zitten aan juichen. Dat is niet raar, aangezien je niet zomaar alles kan doen onder het mom van “emoties”

5 juli 2024 om 10:13
0

Het is afkomstig van een spel boven 12 jaar, moet je hier niet mee uitkijken dat je verkeerde ideeën opbrengt?

Als je het goed leest vergelijk ik nergens mee, chapeau daarvoor.

Ik leg alleen uit waar is de grens? Volwassen vent heeft ook gewoon emoties, sommige gaan er anders mee om. Nee wij vragen van een 21 jarige leeftijd die zich zo moet gedragen wat andere geeneens kunnen. Kijk maar wat er in de publiek gebeurt.

Heb je in het algemeen ook naar de straffen in SA gekeken? Als we op die fiets verder gaan. Exact, daar kan je geen fratsen uithalen en je wordt goed gestraft. Dit is toch anders dan hier in het algemeen.

5 juli 2024 om 10:41
0

Het is afkomstig van een spel van 12 jaar en ouder correct, maar hoe kan dit ooit mensen op verkeerde ideeën brengen? Het is een kinderlijk dansje, daar zit geen bijbetekenis bij. Het spel is 12 jaar en ouder omdat je erin moet schieten, niet omdat je erin kan dansen.

Mijn punt is dat je niet elke viering kan laten gaan onder het mom van “emotie”. Ik kan wel vinden dat dit gebaar van Demiral niks ergs is, maar dat doet er niet toe. Hij doet het namelijk in Duitsland, een land waar de grijze wolven wordt gezien als een extreemrechtse partij. Zij vinden dit (zeker door hun geschiedenis) dus niet kunnen. Zo mag Ronaldo geen suggestieve gebaren naar zijn geslachtsdeel doen in Saudi Arabië, en zo kreeg je een gele kaart voor een regenboogarmband in Qatar. Aangezien ze dat in Qatar niet gepast vinden.

Nu kan je twee wedstrijd schorsing teveel vinden, maar dat er gestraft wordt voor ongepast juichen is vrij gewoon. Ik kende persoonlijk de grijze wolven niet, maar na wat gespeur op internet vind in al gauw dat ze niet heel geliefd zijn bij de Duitsers. Hele domme actie van Demiral dus.

5 juli 2024 om 13:53
0

Gast de wolvengroet is de meest racistische gebaren op dit moment richting de koerden in Turkije. Het begalitiseren hiervan en doen alsof t een hond of hamster gebaar had kunnen zijn (zoals je hieronder ook doet) is hetzelfde als zeggen dat de Hitlergroet doen na juichen ook een soort van dab is

5 juli 2024 om 14:22
0

@pii2 dit gaat over Turkije en Turken niet koerden. Koerden die overigens zelf hartstikke radicale groeperingen hebben, zoals de PKK en hun miljoenen aanhangers, daar kunnen de grijze wolven niet aan tippen. Het is ook grappig genoeg vaak diezelfde pkk aanhangers die het hardst huilen om een wolvengroet. Dus kinderen kidnappen en tot militant opleiden tegen Turkije = oke, wolvengroet = boo fascisme. Je zou het maar serieus nemen

5 juli 2024 om 14:36
0

Vind wel grappig dat er in een keer heel veel Turkij- Grijze wolf specialisten zijn in Nederland.. Hoe komen ze erbij dat een wolven groet de equivalent is van een Hitler groet? In een maatschappij waarin heel veel waarde wordt gehecht aan vrijheid van meningsuiting, hebben wij die vrijheid nooit merk ik. Of het is anti semitisme, als we opkomen voor de Palestijnen of een Hitler groet, als je trots bent op je land. Je zou bijna de indruk hebben, dat Turkije hun destijds heeft verraden of heeft uitgemoord. Volgende keer gewoon je ballen vastpakken bij een viering, dan kom je weg met een boete.

6 juli 2024 om 01:04
0

Canbartu10
"in een maatschappij waarin heel veel waarde wordt gehecht aan vrijheid van meningsuiting, hebben wij die vrijheid nooit"

Nooit? Of bedoel je gewoon dat je wel eens iets op internet ziet zoals dit waar je het niet mee eens bent? Of word je zelf ook bestraft of geschorst voor het uiten van je mening?

5 juli 2024 om 07:35
0

Zijn toch twee hele verwchillende gebaren? Ik snap de uefa wel in deze

5 juli 2024 om 07:37
0

Tja als je het verschil niet snapt tussen een obsceen gebaar en een groet die in connectie staat met een extreem nationalistische en racistische organisatie dan houdt de discussie natuurlijk al snel op.

5 juli 2024 om 07:55
0

Leg uit welke extreme racistische organisatie?

5 juli 2024 om 08:10
0

Misschien handig om de tekst te lezen voor je zulke vragen stelt, staat duidelijk in de laatste alinea.

5 juli 2024 om 09:04
0

Ik wil niks goed praten, maar de organisatie is niet racistisch in haar ideologie. Volgens hen is een Turk; iemand die in Turkije woont, Turks spreekt en zich Turks voelt (ras heeft hier dus ab-so-luut) niks mee te maken.
Extreem nationalistisch, dat zijn ze absoluut.

5 juli 2024 om 10:27
0

Jij weet dat ze zich in het verleden gericht hebben op minderheden binnen Turkije zoals Koerden en Armenen? Niets racistisch aan zegt die dan.

5 juli 2024 om 10:47
0

Ze hebben zich ook gericht op etnische Turken, is dat dan ook vanuit een racistisch oogmerk gedaan?
Wat een kolder argument.

5 juli 2024 om 10:51
0

Ja omdat die een links gedachtegoed hadden. Je kan racistisch en extreem rechts zijn hè? Over kolderargumenten gesproken.

Als je je expliciet op etnische minderheden in je land richt omdat het etnische minderheden zijn dan ben je gewoon racistisch bezig natuurlijk.

5 juli 2024 om 11:24
0

Val in herhaling, maar dat is blijkbaar nodig voor jou. Volgens de organisatie zelf is hun definitie van een Turk; iemand die in Turkse gebieden leeft, zich als Turk identificeert en zich ook Turks noemt.
Dit heeft dus niks met herkomst te maken, ras wordt nergens benoemd (wat ook niet mogelijk is gezien “de Turk” per definitie een mengelmoes van mensen is).

Gezien dat in mijn eerste reactie niet duidelijk is geworden: ik ben absoluut geen aanhanger van deze extremisten, maar om ze vervolgens van alles in de schoenen te schuiven zie ik ook als verkeerd.
Veracht ze daarom om veel van hun standpunten, maar racistisch zijn hun beweegredenen niet; dat is ultra-nationalistisch.

Even ter verduidelijking; hierin verschilt het volledig van de SS waarmee ze vaak vergeleken wordt. De nazi’s hadden een expliciet uitgewerkte doctrine waarmee ze bepaalden of iemand Duits (Arisch) was of niet, dat een Jood of Pool zich Duitser voelde en zich als dusdanig gedroeg was voor hen niet acceptabel.

Hopelijk snap je nu de nuance die ik duidelijk probeer te maken en anders mag je lekker geloven in jouw eigen gelijk.

5 juli 2024 om 11:36
0

Jij hebt het over gedachtegoed. Ik heb het over acties. Volgens mij zeggen acties meer over een gedachtegoed dan wat iemand op papier neerschrijft. En hun acties tegen Koerden en Armenen zeggen dan gewoon genoeg.

Sowieso is de grens tussen ultra-nationalistisch en racistisch een zeer vage. “Oh als jij je eeuwenoude cultuur even naast je neer legt en je volledig aanpast aan onze cultuur dan hoor je er gewoon bij hoor, als je dat niet doet dan maken we je af”. Zou ik gewoon ook als racistisch omschrijven.

Sowieso bestaan mensenrassen niet dus daar moet je het niet over hebben.

5 juli 2024 om 13:59
0

Je hebt ook gelijk en het zijn eigenlijk hele vredelievende mensen die grijze wolven. De media geeft ze alleen een slechte naam door per toeval enkel de momenten uitzenden van boze racistische Turken die minderheden in Turkije terroriseren omdat ze etnisch anders zijn.. kijk, door zulke argumenten te geloven is het helemaal niet zo vreemd dat een Erdohan keer op keer de verkiezingen daar wint

5 juli 2024 om 14:24
0

@Consy “racistische organisatie” lol, source, trust me bro. En als nationalisme verboden is dan mag de PVV ook opgedoekt worden?

5 juli 2024 om 15:11
0

Mijn kennis hierover is zeer beperkt en ik weet niet of deze man geschorst had moeten worden maar als de wolvengroet en de organisatie die daar aan gelinkt wordt niets bijzonders zijn, waarom is deze groet dan verboden in Oostenrijk? Waarom is men in Duitsland hier zo fel op? Waarom reageert de UEFA hier zo fel op? Ik heb een beetje het idee dat er nu een hele foute groepering goed gepraat wordt terwijl de eigenlijke vraag zou moeten zijn: wist hij dat hij deed en had hij daar bedoelingen bij of was het een foute keuze zonder bijbedoelingen.

5 juli 2024 om 15:11
0

Zodra de PVV een aanslag pleegt op de paus wel hoor.

5 juli 2024 om 15:20
0

Brenton Tarrant die meer dan 50 moslims vermoordde in Australie had Wilders in zijn manifest. Dus als je een excuus zoekt om ook alle Wilders aanhangers te generaliseren tot terrorist dan heb je die.

5 juli 2024 om 15:30
0

Die is toch verder niet gelieërd aan de PVV? Ik heb echt een gigantische bloedhekel aan de PVV, dus mag ik aub stoppen ze te verdedigen nu? Ik heb al gedoucht vandaag.

5 juli 2024 om 15:42
0

Is hij ook niet, maar het punt is dat je het zo kunt benaderen als je de PVV zwart wilt maken.

5 juli 2024 om 15:47
0

Ik doe niets liever dan de PVV zwartmaken, maar ik vind het toch een matige vergelijking

5 juli 2024 om 16:19
0

Dat is weer zo'n domme opmerking van i3mand die er geen kaas van heeft gegeten, maar klakkeloos de mening van andere overneemt! Wat koning Leopold in Afrika heeft gedaan wordt ook niet echt in de geschiedenisboeken vermeld of wel? En de diamanten in Antwerpen komen ook daadwerkelijk uit Antwerpen?

5 juli 2024 om 16:23
0

Wat Leopold in Congo gedaan heeft is letterlijk een heel universitair vak aan de opleiding geschiedenis. Zoveel kaas heb je er ook niet van gegeten zo te zien.

5 juli 2024 om 18:16
0

@lierse het heeft geen zin om met Turken in discussie te gaan over Turkije gerelateerde zaken. Elke Turk is een nationalist. Turkije is het beste land in de wereld. Elke Turk verlangt terug naar een groot Ottomaans rijk.

Gewoon laten gaan.

6 juli 2024 om 01:09
0

Canbartu10 waarom blijf je steeds andere dingen erbij halen ipv ons gewoon uitleggen waarom de grijze wolven eigenlijk gewoon ok zijn, waarom overheden die een probleem met ze hebben het niet bij het juiste eind hebben, en een schorsing hiervoor ongepast is? Wij hebben er allemaal (ik in ieder geval echt) geen kaas van gegeten, dus leg het eens uit aan ons.

5 juli 2024 om 07:38
0

Je wilt de twee situaties toch niet met elkaar vergelijken? Een geldboete is een passende straf.

5 juli 2024 om 08:12
0

dit is toch een totaal ander gebaar? Het ene is politiek geladen, het andere een kinderachtige uiting.

5 juli 2024 om 14:15
0

Zit een groot verschil tussen een obsceen gebaar en een politiek statement richting een ultranationalistische groepering.

5 juli 2024 om 14:27
0

Maar demiral doet iets politieks en bellingham zit alleen aan zijn ballen

Het is beidde personen hetzelfde bestraffen of gewoon niet doen.Bizar dat beidde voorvallen anders worden afgehandeld. Iets met meten met twee maten. Denk dat het gebaar van Bellingham voor de jongere kijkers (als deze het uberhaupt hebben gezien) een grotere impact heeft dan Demiral maar goed ik ben maar een VZ analist…

5 juli 2024 om 07:36
0

Het gaat niet om de jongere kijker. Het gaat om alle kijkers. Politiek mag niet in de sport van de Uefa. Een obsceen gebaar is ook verkeerd maar totaal niet vergelijkbaar. Meer dan logisch dat je het als twee losse zaken gaat behandelen.

5 juli 2024 om 07:38
0

Dus als de één een middelvinger opsteekt en de ander een hitlergroet brengt zeg je ook, hetzelfde straffen? Zo werkt dat toch niet. En bovendien wordt er om 18:00 gespeeld en niet om 16:00

5 juli 2024 om 07:39
0

Waarom bizar? Omdat het beiden om handgebaren draait, betekent niet dat er geen verschil is he. Zoek maar eens op wat Grijze Wolven zijn, dan denk je er (hopelijk) wel even anders over.

5 juli 2024 om 07:39
0

Ik heb 1000 maal liever dat mijn kinderen zichzelf in hun kruis grijpen dan dat ze een gebaar maken van een gevaarlijke politieke/ideologische stroming.

5 juli 2024 om 07:51
0

Ik kreeg van een turkse collega een compleet andere uitleg.
Het lijkt erop dat het Westen alles over 1 kam gooit terwijl dit gebaar al ouder is dan de partij die deze gebaren gebruikt.

Google maar eventjes:
Grey wolf sign: Timeless emblem of thousands years of Turkish heritage

Hoor ik graag jullie nieuwe reacties. Zonder dat je beinvloed bent door de Westerse media…

5 juli 2024 om 07:53
0

Ja, de Hitlergroet is ook een Romeinse groet, zo kan ik het ook @sjakie

Dingen veranderen, je wil de associatie toch niet als weldenkend mens?

5 juli 2024 om 07:54
0

He helder licht, je zit hier zowaar op Westerse media.

5 juli 2024 om 07:56
0

Denk wat je wilt denken, ik deel alleen extra info. De reden hiervoor is ook dat de Westerse media wel vaker dingen als “fout” aankaarten in een bepaald land terwijl in dat land dit verreweg van de juiste info betreft.

5 juli 2024 om 07:56
0

En de Swastika is al eeuwenlang een boeddhistisch teken.

5 juli 2024 om 08:04
0

Dat is totaal geen schokkend nieuws. Iedereen weet dat dit ook een symbool van het Turkse volk is. Dat verandert er weinig aan. Het symbool is in sommige landen zelfs verboden. De Westerse media (geen idee of dit een homogeen iets is in jouw beleving?) weet dit muv wat troepkrantjes natuurlijk ook gewoon.

Je kan twisten over hoe erg je dit vindt, maar het is wel degelijk een politieke groet, vooral ook in Turkije, dus dat je het doet is gewoon dom.

5 juli 2024 om 08:14
0

Bij het kruis pakken is dan weer een teken van geluk hebben in Italië, daar waar de arm gestrekt de lucht in doen al een eeuwenoud gebaar is, maar men het toch zo weinig mogelijk doet, behalve in fascistische kringen. Als je als Turk weet dat zoiets een dubbele betekenis heeft, kun je ook iets anders verzinnen. Het is niet zo dat dit per ongeluk gebeurde, maar dit is duidelijk vooraf bedacht.

5 juli 2024 om 08:18
0

Je denkt dat je extra info deelt. Je deelt alleen een klein stukje van een betekenis. De groet verwijst naar de Grijze Wolven. Dat zij trots zijn op hun Turkse afkomst klopt. Masr dat is hetzelfde als aangeven dat Hitler trots was op zijn Duitse afkomst.

5 juli 2024 om 08:31
0

@Sjakie, toch lees ik van veel Turkse supporters dat ze hier absoluut niet blij mee zijn. En in sommige gevallen zelfs Turkije niet meer supporten (in ieder geval dit EK).

Uiteraard kan dat ook door desinformatie komen. Maar dan zou Demiral dat zelf misschien eens heel goed en duidelijk uit moeten leggen. Heb me er zelf overigens niet in verdiept.

5 juli 2024 om 08:36
0

Dat is het verschil tussen seculiere Turken en wat minderheidsgroepen en de religieuze (Islamitische) Turken. Het blijft natuurlijk een ontzettend verdeeld land, de eenheid die Ataturk heeft gesmeed is totaal weg.

5 juli 2024 om 10:13
0

Ik begrijp je punt.
Anderzijds vindt een swastika om maar een voorbeeld te noemen ook zijn oorsprong niet bij de nazi's. Echter denk ik dat je wel op z'n minst wat afkeur over je heen krijgt mocht je met swastika's gedrukt op je shirt zou rondlopen.

5 juli 2024 om 14:33
0

Aah, daar is 'het westen' weer.Het westen is het eigenlijk allemaal weer schuld jongens.

5 juli 2024 om 08:12
0

nee, dan begrijp je er gewoon helemaal niets van.

5 juli 2024 om 08:13
0

Aan je ballen zitten is inderdaad veel erger dan steun betuigen aan een politieke groep die mensen vermoordt.

5 juli 2024 om 12:35
0

Ik wist niet dat alle Turken steun betuigen aan een politieke groep die mensen vermoordt. Hele aparte aanname.

5 juli 2024 om 13:55
0

Waar zegt Migi dat dit alle turken betreft? Het gaat hier om de grijze wolven aangezien daar het gebaar naar gericht is. Begrijpend lezen is voor velen niet meer weggelegd…

5 juli 2024 om 14:46
0

Kom op zeg, een turk die bij dit verhaal doet of zijn neus bloed weet of niets van zijn eigen recente geschiedenis of liegt. Dit is een beladen politiek gebaar. Politieke partijen doen dat nou eenmaal soms met onschuldige gebaren, ze kapen.

5 juli 2024 om 15:04
0

@migi beladen voor wie? Ik heb na de enorme aardbeving in Turkije honderden armenen zien juichen op twitter, over “karma”. Diezelfde armenen zijn nu heel gehyped aan het tweeten over wat voor een fascist Demiral is 😂. Ik zie ook PKK aanhangers die Turkije jarenlang terroriseren hetzelfde doen. Onze vijanden trekken het gewoon niet dat wij Trots zijn, dat is HUN probleem, niet die van ons.

5 juli 2024 om 15:13
0

Ik heb echt geen flauw idee wat je post te maken heeft met de beladenheid van het symbool. Als je niet weet waarom en voor wie het beladen is, zou ik er wat over gaan lezen, want dan val je in de categorie, weet niets over de recente geschiedenis van het land. Er is zeer veel over geschreven zowel binnen en buiten Turkije.

6 juli 2024 om 01:13
0

Fbsk07 zijn het echt exact diezelfde armenen? Of totaal verschillende mensen die toevallig uit hetzelfde land komen?

5 juli 2024 om 09:02
0

Een tackep met twee gestrekte benen voortaan maar hetzelfde bestraffen als een tikje op de enkel?

En terecht.... zo'n gebaar moet hij niet doen maar is niet te vergelijken met wat Demiral deed.

Er was, meende ik, een tijd dat Bellingham een leuke speler was.
Ik heb m afgelopen seizoen diverse keren al met vreemde ietwat provocerende trekjes op tv zien voorbij komen. Echt jammer.

Maar dit gebaar (voor vrienden, hahahaha, maak dat de kat was wijs) is wel een dieptepuntje.

5 juli 2024 om 07:42
0

Mwah dit gedrag dat hij bij Dortmund ook al hoor. Alleen toen keken er minder mensen

5 juli 2024 om 07:48
0

Misschien heb je wel gelijk, valt het me meer op omdat hij vaker in beeld is.

5 juli 2024 om 15:20
0

Het is echt verschrikkelijk: arrogant mannetje

Wat zijn we toch weer conservatieve deugers met zijn allen. Oh nee hij zit aan zijn geslachtsdeel, bel de kerk!

5 juli 2024 om 09:16
0

Volgens mij draait het bij voetbal en sport ook om respect. Staat ook op de aanvoerdersband. Als je geen respect toont hoor je ook gestraft te worden. Bellingham mag van mij dus een paar wedstrijden geschorst worden.

5 juli 2024 om 09:45
0

Haha voetbal en respect. 22 mensen die 90 minuten valsspelen. Wat een respect

5 juli 2024 om 11:24
0

90 minuten valsspelen? Verklaar je nader graag.

5 juli 2024 om 12:09
0

De speler wil altijd winnen. Desnoods met oneigenlijke middelen. Want spelregels zijn ook maar een bedenksel, een willekeurig stel afspraken. Waarom zou je daaraan houden? Niets staat vast; als je het lot in eigen hand kunt nemen, dan kun je toch zeker een dom spelletje manipuleren?

Een valsspeler is ook geen loser, integendeel: juist goede spelers spelen vals. De valsspeler is iemand die de kans dat hij verliest tot een minimum beperken. Dus zorgt hij dat hij het spel tot in de puntjes beheerst. Hij kent de spelregels tot en met. En als het zo uitkomt, overtreedt hij ze. Een kwestie van zelfbeschikking.

Onze grootse voetbalheld Johan Cruijff, Nederlands bekendste winnaar én valsspeler. Altijd wil hij winnen heeft hij ooit bekend, hoe futiel het spelletje ook is. Dat hij een lastige verhouding heeft met spelregels, blijkt al uit die fameuze penalty die hij nam in een een-tweetje met Morten Olsen dacht ik.uit mijn hoofd.

Edit: De uitvinding van het Duitse woord 'schwalbe' komt echt uit onze Oranje voetbalhelden in de jaren 70'

5 juli 2024 om 14:36
0

Schwalbes, simuleren, blessures faken, tijdrekken, de scheids misleiden. Totaal respectloos. Voetbal is met grote afstand de meest onsportieve sport die er bestaat. Het is zelfs zo onsportief dat fans het nu winnaarsmentaliteit noemen, dat valsspelen.

5 juli 2024 om 17:10
0

Onsportief en respectloos zijn verschillende dingen, maar goed. Je vind het dus leuk om naar een onsportieve, respectloze sport te kijken en zelfs over te praten online. Knap.

5 juli 2024 om 17:46
0

Respect is geen objectief begrip en verschilt per cultuur en zelfs persoon. Ik leer mijn kinderen dat bedriegen en valsspelen slecht zijn. Al het andere aan voetbal vind ik fantastisch, dus dat maakt een hoop goed

Heb toch liever een gebaartje van een wolf of hamster waarvan 99% niet eens wat voor betekenis het heeft, dan een volwassen vent die op tv zijn geslachtsdeel op en neer slaat. Waar miljoenen kinderen naar kijken.Dan lees ik nog termen als hitlergroet etc, mensen hou toch op.

5 juli 2024 om 08:40
0

Want, grijpen naar je eigen geslachtsdeel is gevaarlijker dan een gebaar maken van een gevaarlijke/radicale politieke ideologie? Ik hoop niet dat jongeren dit gebaar gaan overnemen, zal de eenheid van zowel Turkije als de Turken in West Europa geen goed doen.

5 juli 2024 om 08:48
0

Gevaar ? Ik als Turk herken me daar totaal niet in. Is gewoon een draai dat jij eraan geeft. Merih duidt aan een trotse Turk te zijn. Een wolf hoort zelfs bij het vlag van Turkije , iets met de maan , ster en een wolf dat huilt. Dit is ook exact de reden dat het nooit zal verbroederen tussen Turken en Nederland , de honger naar afgunst is immens groot.

5 juli 2024 om 13:57
0

Hahahaha hier kan ik alleen maar om lachen, die afgunst komt net zo goed van de Turken hoor. Waarom altijd de schuld bij de Nederlander neerleggen, vooral wanneer je in dit geval toch echt naar je eigen speler zou moeten kijken. Calimero gedrag in optima forma.

5 juli 2024 om 14:32
0

De wolf is morgenavond niet de enige die huilt

5 juli 2024 om 14:33
0

Ik snap deze Turkse Nederlander wel, 2 wedstrijden voor een wolf gebaar? Omdat het een politiek symbool bevatte? Hoe zit het dan met de regenboogarmbandjes? De oekraine armbandjes? Of is dat geen politiek? Dat is gewoon zo hypocriet als de pest. Dat duidt aan op verschil maken tussen mensen en wie wel of niet wat mag doen.

5 juli 2024 om 14:38
0

Waar zijn de regenboog armbanden op dit toernooi? Oh goh, verboden. En de Oekraine armbandjes? Oh ook. Joh.

5 juli 2024 om 15:23
0

@ebugumeci23

Wat een lulkoek haha. Die gast weet dondersgoed wat het betekent. Je kan er wel omheen gaan draaien maar dit is hetzelfde als De Rossi die een Romeinse groet doet en het verdedigt door te zeggen dat het een trotse Romein is.

5 juli 2024 om 14:31
0

Hoezo hou op? Iedereen die een beetje kennis heeft wat dat gebaar betekent. Met je hamster..Wanneer een Europeaan met gestrekte arm staat bagatelliseer je het vast niet.

Een stukje uit de AD:
“In delen van de Turkse gemeenschap wordt overigens anders naar de wolvengroet gekeken. Voor hen is het handgebaar een manier om Turkse trots te uiten. Dat verklaarde ook Demiral zelf. ,,De manier waarop ik feest vierde, heeft iets te maken met mijn Turkse identiteit. Daarom maakte ik dit gebaar. Ik zag mensen in het stadion die ook dit gebaar maakten. Er was geen verborgen boodschap. We zijn allemaal Turken, ik ben erg trots om Turk te zijn en dat is het doel van dit gebaar. Ik hoop dat ik meer kansen krijg om dit gebaar te maken. Ik wilde gewoon laten zien hoe gelukkig ik ben.”

5 juli 2024 om 14:02
0

Whitewashen heet dat. De grijze wolven zijn een gevaarlijke extreem rechtse Turkse organisatie die bekend staat om politiek geweld, dreigementen, groepshaat (vooral tegen Koerden en Armenen), criminaliteit en wat nog meer. Het is geen normale organisatie.

Als je hun symbool gebruikt bij het vieren van een doelpunt dan verdien je het om gestraft te worden.

5 juli 2024 om 14:56
0

Je zegt groepshaat om vervolgens 2 groepen te noemen die dag en nacht mappen fotoshoppen waarbij ze dromen van het innemen van Turks grondgebied 😂.

Ze hebben allebei ook terreur organisaties die onschuldige Turken hebben vermoord. De Armeense ASALA is misschien niet meer actief, maar ASALA terroristen worden nog steeds als volkshelden aanbeden, zoals Monte Melkonian die 14 jarige Neslihan Ozmen vermoordde.

De koerdische pkk is nog steeds actief, en de grootste koerdische partij in Turkije is openlijk pkk sympathisant en aanbid de oprichter van de PKK, een groep dat kindersoldaten opleid (zijn EU documenten van). Daar stemmen miljoenen koerden op. Dat noem ik pas gevaarlijk.

5 juli 2024 om 14:03
0

Wat maakt dit uit? Het gaat erom dat het een politieke uitdrukking is. Je moet het gewoon niet doen klaar, Armenen en Koerden zullen het hier volledig mee oneens zijn, alsmede een grote groep andere Turken. Plus er staat duidelijk in het reglement dat politieke uitingen verboden zijn. Gewoon dom om dit dan te doen van Demiral, emoties onder controle houden hoort ook bij topsport.

Er wordt hier een groot drama van gemaakt. Wellicht moet de UEFA zich wat meer verdiepen in deze groet, voordat ze iemand schorsen.

Waar is de tijd gebleven dat we nog juichten met alleen twee handen omhoog en een spontaan huppeltje? Al die maniertjes van die verwende jongetjes. Een Bergwijn die eerst zijn vingers half moet breken en dan voor zijn gezicht houdt, boodschappen op t-shirts, verborgen boodschappen. Terecht dat ze dit afstraffen, moet een keer ophouden.

Ongelooflijk om te zien hoe men maar de teksten die ze op nieuwsplatformen zien napraten. "gebaar van een extreemrechtse en racistische organisatie", "vergelijkbaar met de Hitler groet". Mooi, hebben de NU, Telegraaf en AD- analisten nog iets anders te vertellen over mijn Turkse identiteit waarvan ik niet van op de hoogte ben, en jullie kennelijk beter weten?

De Wolven-groet is al sinds de 10e eeuw gedocumenteerd als groet onder Turkse volkeren. Het is een verwijzing naar de stammoeder Asena, een wolvin. Diens 10 zonen worden beschouwd als de voorvaderen van de 10 Turkse stammen verspreid over Centraal-Azië, vandaar dat de Oeigoeren uit China tot aan de Gagauz in Moldavië dezelfde groet doen. De wolf in dit geval is letterlijk een verwijzing naar het Turk zijn en een groet naar de Turkse wereld.

Om dit zo ver uit context te trekken is wel tekenend voor een bepaalde groep die alsmaar alles aanstootgevend vindt, behalve kleurrijke bandjes.

5 juli 2024 om 10:33
0

Het grote probleem met zulke symbolen is dat ze natuurlijk multi interpretabel zijn. Dat doen al die extreem rechtse kliekjes. Je laat niet direct blijken een ranzig gedachtegoed te hebben maar doet dat op een verhulde manier die ook andere betekenissen kan dragen.

Nu kan ik perfect geloven dat jij er zo in staat. Maar je moet het eens bekijken vanuit het standpunt van de UEFA. Er is een speler die een symbool maakt van een erkende terreurbeweging die 100’en doden op zijn geweten heeft en zelfs verboden is in Turkije. Daar moet je iets mee doen natuurlijk. Doet demiral dat als ‘gewone’ Turk of is het een smoesje om extreem gedachtegoed openbaar te kunnen uiten.

5 juli 2024 om 11:42
0

"doet demiral dat als ‘gewone’ Turk of is het een smoesje om extreem gedachtegoed openbaar te kunnen uiten."

Ik denk dat je daar morgen een heel duidelijk antwoord op zal hebben, wanneer 40.000 Turken in de stadion en openbare ruimtes massaal dezelfde gebaar gaan doen tijdens het zingen van de volkslied.

5 juli 2024 om 12:40
0

En wat zegt dat?

5 juli 2024 om 14:18
0

Dat zegt dat het gros dit gebaar gebruikt voor het uiten van hun Turkse identiteit, en niet geallieerd is met een "terroristische organisatie" (frappant overigens, nergens in de Duitse wetgeving worden ze erkend als terroristen).

Dat, of de stadion zit morgen vol met rechts-extremistische terroristen.

5 juli 2024 om 14:32
0

Dat laatste kan zomaar hoor.

5 juli 2024 om 14:49
0

Maar dat zegt dus niets over de beweegredenen van Demiral.

Dit soort gebaren zijn net zo ambigu. Zoek het concept dog-whistle maar eens op. Je kan ze dubbel interpreteren zodat je racistische uitingen kan doen en later zeggen “oh maar het was gewoon x, niet iets racistisch”. Ik snap de UEFA wel. Gewoon niet toelaten zulke zaken.

5 juli 2024 om 14:09
0

De hakenkruis komt ook oorspronkelijk uit India, denk je dat het een goed idee is om nu hakenkruizen in Duitsland mee te nemen naar voetbalwedstrijden?

Ik snap niet hoe je dit kan blijven verdedigen.

De grijze wolven zijn een gevaarlijke organisatie en dat handgebaar is een symbool daarvan. Zowel mensen in Turkije als buiten Turkije zijn slachtoffer geweest van (politiek) geweld, bedreigingen etc van deze lui. Waarom iemand als Demiral zich hiermee wilt associëren is voor mij en voor velen onduidelijk.

Ik snap trouwens niet waarom je zo graag verwijst naar 10e eeuw Centraal Azie alsof Turken uit Turkije een sterke connectie daarmee hebben?

Genetisch hebben Turken in Turkije geen connectie met centraal Aziaten. Het DNA van Turken in Turkije komt vooral overeen met Armenen, Koerden, Arabieren, Grieken en Perzen. De Turkse taal zelf uit Turkije heeft ook weinig verband gezien de hoge aantal Perzische en Arabische leenwoorden.

5 juli 2024 om 14:29
0

Het is duidelijk dat je het niet begrijpt, tot het punt dat ik me serieus heb moeten afvragen of ik hier überhaupt op zou moeten reageren. Een hakenkruis, dat berucht is geworden door een genocide op een bepaald ras, vergelijken met een groet, een cultureel symbool dat door honderden miljoenen Turkse volkeren wordt gebruikt en geëerd, laat precies zien dat je het compleet niet snapt, zoals je meerdere malen hebt herhaald.

De groet is niet specifiek symbolisch voor de MHP of diens volgers. Het is een groet die door verschillende Turkse volkeren wordt gebruikt, van Oeigoeren tot Turkmenen, van Kazachen tot Gagaoezen. Wil je nu beweren dat al deze groepen rechts-extremistische Turken zijn? Of draai het om: de Chetnik-groet, met drie vingers in de lucht, verwijst naar de heilige Drievuldigheid. Moeten alle Serviërs dan massaal geschorst worden, aangezien deze groet ook werd gebruikt door Serviërs tijdens de genocide op de Bosniërs? Niet echt, toch? De Chetnik-groet is veel ouder dan de genocide, net zoals dat hier het geval is.

Het feit dat je beweert dat Turken zich niet geallieerd voelen met de Centraal-Aziaten, zegt al genoeg. Natuurlijk zijn er, zoals bij elke natie, interraciale huwelijken geweest. Maar dat verandert niets aan het feit dat elke Turk zich ervan bewust is dat onze roots ver in Azië liggen, evenals alle andere Turkse stammen die zich uitstrekken van China tot Moldavië. Een simpele redenering zoals "maar jouw Dna" doet niets af aan historische feiten.

Hopelijk begrijp je het nu wel, aangezien je meerdere malen hebt herhaald dat je het niet begrijpt. Succes!

5 juli 2024 om 14:41
0

De swastika bestaat zelfs al 6000 jaar en is veel later berucht geworden door de nazies. Dit teken bestaat 1000 jaar en is berucht geworden door het gebruik ervan door de Grijze wolven. Het teken is in Oostenrijk bijvoorbeeld strafbaar.Het is gewoon wel degelijk een beladen politiek gebaar. Misschien niet voor jou, maar wel voor andere bij de Uefa aangesloten landen. Mij ontgaat dan zelfs na jouw verhaal het intrinsieke verschil.

5 juli 2024 om 15:03
0

Vind je het niet te ver gaan om een groet, een symbool, te vergelijken met het symbool van een natie die de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt? Puur vanwege het feit dat een groep rechts-extremisten dit ook als groet gebruikt? Op deze manier kunnen we de culturele betekenis van zo'n beetje alles wel besmetten als een kleine, niet zo geliefde groep het zich toe-eigent. Je kunt niet een eeuwenoud, populair symbool van honderden miljoenen door het slijk halen.

Dat het je ontgaat, heeft denk ik meer te maken met het feit dat je absoluut niet op de hoogte bent van Turkse mythologie. Volgens Turkse mythologie stammen de Turken af van wolven, specifiek de tien zonen van de wolvin Asena. Het wolvensymbool staat dan ook al eeuwenlang symbool voor kracht, veerkracht en overleving. Dit symbool is diep geworteld in de Turkse cultuur en identiteit, iets wat nooit het geval was met de swastika en de Duitsers tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Dat de groet een plek heeft in moderne politieke discours doet niets af aan het feit dat het een eeuwenoude legende is. Het is een beetje (of behoorlijk, althans) kort door de bocht om dit strafbaar te stellen. Dan zou ik eerder beginnen met de Chetnik-groet, of nog erger, ik zou kunnen stellen dat mede dankzij de kruistochten het brengen van het kruisteken en de Heilige Drie-eenheid verboden zou moeten worden op een voetbalveld. Immers, dit speelt een grote rol in een gevoelig stukje geschiedenis, toch?

5 juli 2024 om 15:16
0

Het is niet het symbool van de nazies, die hebben het gepikt, net als bij dit teken.Ik vind het hele, politiek en sport gecheiden houden onzin, en ik ken de oorsprong van het symbool, maar symbolen worden nou eenmaal "besmet" door slechte mensen. En de UEFA wil zulke dingen niet. Zelfs de "poppy" die de ondertekening van de vrede in wo2 symboliseert mocht van de FIFA niet op een shirt. Het is echt vrij consequent.Van mij mag je het Christendom morgen opdoeken, ik zal er geen traan om laten, maar doe dan gelijk alle geloven uit wiens naam ooit mensen zijn vermoord.Wat ik wel wil toevoegen, als je Bellingham dan ook straft, schors hem dan ook, desnoods maar 1 pot. Een geldboete voor iemand die een miljoen per week verdient is echt van de zotten.

Ff serieus mensen. Besef nu voor de mensen die zeggen meten met 2 maten, dat je echt niet al te slim nadenkt.

Bellingham heeft een "onbeschoft" gebaar gemaakt.

Demiral heeft een "politiek" gebaar gemaakt.

Zo zie je maar weer hoe triest mensen zijn en gelijk racisme hieraan linken. ZIJN 2 VERSCHILLENDE ONDERWERPEN!!!

Al die rare fratsen moeten ze gelijk afstraffen. Juich gewoon als je gescoord hebt en vervolgens ga je naar je eigen helft en spelen we weer door.

Al die gebaartjes gaan nergens over.

Simeone maakte een zelfde gebaar, Martinez van Argentinië ook. Beetje raar van de UEFA dat ze Jude hiervoor willen bestraffen.

Persoonlijk ken ik de context veel te weinig om te kunnen oordelen over het handgebaar van Demiral.
Lijkt me alleszins complexe materie. Wat mag er nog en wat niet? Wat voor de een beledigend is is dat voor de ander niet. Veel hangt van perceptie en perspectief af.

Wat betreft Bellingham hecht ik weinig geloof aan z'n verklaring. Zijn actie en grimas bulken van frustratie en passieve agressiviteit. Lijkt me sterk dat dit een inside joke was naar een makker.

Ik vind dat je beide situaties moet oplossen met een wedstrijd op de bank.
Ja, of een speler moet iemand op zijn bek rossen in het publiek, a la Cantona, dat is weer een ander verbaal.

Die Bellingham lacht om een boete en daarom zal dit geen maatregel zijn wat voorkomt, dat het vaker zal gaan gebeuren.
En Demiral gebruikt een politieke uitlating, wat duidelijk is aangegeven in het UEFA regelement, dat het niet mag.

In deze situatie minder (woke), maar gewoon luisteren en accepteren.



Duitsland heeft hier een politieke rel mee veroorzaakt, heerlijk.

Erdogan heeft al zijn plannen gecanceld en gaat morgen naar de wedstrijd om de Turkse symbool van Turk zijn naast de Duitsers te doen, Wolf Asena, al duizenden jaren symbool voor Turks zijn.

Duitsland is toch echt een pisvlek natie en dat laten ze weer zien.

Ik hoop op een mooie wedstrijd waar wij als geboren getogen jongens in ons mooie Nederland altijd winnaar zullen zijn.

We zullen na morgen of een Leeuw zijn rest van het toernooi of een Wolf. !!

5 juli 2024 om 14:04
0

Waarom Duitsland een pisvleknatie noemen.., wat wil je daarmee nou bereiken?
Je één-na-laatste zin kan ik me wel in vinden! Met als uitslag natuurlijk een overwinning voor Nederland, dat wel

Laten we Bellingham maar gewoon niet schorsen. Wellicht krijgt hij komende wedstrijd een gele kaart en dan is hij bij winst Nederland lekker geschorst tegen Nederland. Wel zo overzichtelijk. Alle landen die tegen Nederland spelen missen een topspeler tijdens het toernooi door schorsing of blessure.

De uefa kan beter eerst nog even nadenken over een eventuele straf voor bellingham, waarom die haast. Je kunt 'm altijd nog voor de halve finale schorsen ipv gelijk nu al

Denk dat ook al zou Bellingham geschorst zou zijn (is hij niet) dat weinig gevolgen voor het Engelse elftal zal hebben in de kwartfinales, denk serieus dat Zwitserland gaat winnen.

5 juli 2024 om 14:01
0

Welke schorsing van Bellingham? Die speelt gewoon hoor tegen Zwitserland!

absolute schande!
De straffen die aan de twee spelers worden gegeven zijn belachelijk.
Krijg de vinger van Demiral in je neus en de zak van bellinhgam op je gezicht uefa!

Helaas zie ik dat sommige mensen het begrijpen zoals ze het willen begrijpen en jij gelooft wat de media schrijft als een schaap en dit is heel triest. Geloof niet elk nieuws, doe zelf wat onderzoek. Het is heel gemakkelijk om te lasteren, zoals de media al jaren doen.
Ik erger me er aan als hier op voetbalzone niet over sport maar over politiek gesproken wordt.
Niemand is verplicht van iemand te houden. Houd je haat binnen en verspreid deze niet naar de mensen om je heen. Niet iedereen hoeft het met je eens te zijn.

Even voor alle Nederlanders. De MHP heeft meer dan 20 jaren lang nooit voor eenheid gestaan. Deze politieke aanhangers hebben destijds Koerden en Alevieten letterlijk verjaagd uit dorpen steden en noem het maar op. Oftwel zelfs in levend in brand gestoken in vele steden in Turkije. Dat veel Turken hier nog voor durven op te komen om te zeggen Trotse Turk mag dit doen. Ja idd ik ga ook wel even een onder het nom van Wij zijn Koerden trotse Koerden en we doen even ✌️tijdens een goal viering. Hoppa mag turkije niet meer binnen komen vanwege een ‘Zafer’ (vrede) gebaar. Want de bozkurt gebaar. Staat niet voor uitmoorden en verjagen. Staat voor trotse Turk.Even serieus de Turken die hiervoor wel opkomen weten of niks van de geschiedenis en dan neem ik het je niet kwalijk. Lees een paar boeken… onwetendheid siert de mens -.-Of ze staan echt achter de moorden die zijn gepleegd in dorpen steden gevangenissen. Precies daarom krijgt Bellingham niet de zelfde straf.Owja en voor diegene die het weer uit de context gaan halen die Demiral had een bepaalde uiterlijk gecreeert voor deze viering namelijk de standaard MHP look met de snor en sikje erbij. Ga vooral als Turk zijnde dit niet proberen goed te praten met wolven van de 10e eeuw en dergelijke. Je weet zelf beter als Turk zijnde. Maar even je hachje proberen te redden en een slachtofferrol aannemen sorry VZ maar donder een eind op met dit soort topics open te houden. Nergens goed voor

5 juli 2024 om 14:33
0

Is de pkk een terreur organisatie?

5 juli 2024 om 15:19
0

Zaza62 provoceren doe jij en ik hoop dat de redactie jou hiervoor bestraft

5 juli 2024 om 16:07
0

Ik provoceer nergens grappig.
Ik zeg niks over PKK. De vredesteken staat in de hele wereld bekent als vredesteken meer op deze manier bedoel ik t. Maar natuurlijk mag je dingen weer uit de context halen. En niet reageren op de gruweldaden die mhpers hebben gepleegd in turkije fijne avond jongens.
Morgen 1-0 winst tegen NL

Echt belachelijk en noet goed voor Oranje, ze gaan nu voor 300 percent en NL speelt al een uitwedstrijd, 70 percent zal turks zijn

Schandalig! Bellingham mag zijn schorsing later uitzitten maar Demiral meteen? Terwijl hij zelf toch gewoon aangeeft wat hij bedoelde? De wolf staat symbool voor Turkse volkeren en heeft een oorsprong in het tengrisme (geloof dat Turken voor islamisatie aanhingen).

Tijd om George R.R. Martin aan te klagen en HBO te boycotten, gezien House Stark schijnbaar rechts-extremistische Turken zijn.

De UEFA laat zich met deze beslissing overduidelijk als racistische club kennen. Als ze enige moeite hadden gedaan dan weten ze dat het wolfgebaar niks met ultrarechts of weet ik veel te maken heeft maar met een eeuwenoude vreugdeviering van het Turkse volk. Bah bah UEFA!

5 juli 2024 om 16:00
0

Mooi. Ga maar lekker bij de AFC voetballen dan.

Vind het maar apart, een dikke geld boete en een voorwaardelijke schorsing voor de Turkse speler had dan toch ook gekund? Dat Bellingham zelf zijn dag van schorsing kan kiezen vind ik zo apart.

5 juli 2024 om 16:02
0

Dit was een politieke statement en deze speler is ieder al een keer gewaarschuwd (euro 2020) voor een vergelijkebare nationalistiche uiting.

5 juli 2024 om 17:55
0

@bereta,

Bedankt voor de context, hier was ik niet van op de hoogte - dan moet je als speler wel een debiel zijn om dit te doen op zo een moment van de grootste toernooi van je carieere.

Ik vind het vooral behoorlijk dom van Demiral. Doe dit in de kleedkamer, op je eigen Instagram, of ik weet niet waar. Waarom zo publiekelijk, wetend dat het controversieel kan zijn? Nu zitten we weer met Samet en Abdulkerim. En de UEFA die de Serviers niet schorsen voor hun chetnik-groet en Bellingham een lachwekkende boete geeft mag ook gelijk opdonderen hoor. Lachwekkend.Edit: een citaat: UEFA punished Merih Demiral not under Article 14, that is, racism, but under Article 11, on the grounds of violating the rules of basic decency.

Laten we gewoon allemaal een regenboogje tatoeëren. Wat een woke generatie zeg.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren