voetbalzone

UEFA stuurt aan op leeftijdsgrens op Olympische Spelen

Daniel Cabot Kerkdijk26 nov 2009, 19:20
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2009, 19:20
Advertentie

De Europese voetbalbond UEFA wil op de Olympische Spelen geen voetballers boven de 21 jaar meer zien. Donderdagavond diende de organisatie op een vergadering in Zwitserland het voorstel over een verlaging van de leeftijdsgrens in. Momenteel ligt de maximumleeftijd van deelnemende voetballers aan het toernooi nog op 23 jaar; deelnemende landen mogen bovendien drie dispensatiespelers van willekeurige leeftijd oproepen.

/

De UEFA en vertegenwoordigers van vakbonden van nationale bonden, spelers en clubs zijn het in grote lijnen eens geworden over de nieuwe regels. Niet alleen moet de maximumleeftijd van 23 naar 21 jaar worden bijgesteld, ook het gebruik van dispensatiespelers zal, als het aan de UEFA ligt, worden afgeschaft.

De UEFA en de verschillende vakbonden, verenigd in de Professional Football Strategy Council (PFSC), hebben geen definitief beslissingsrecht. De uiteindelijke verantwoordelijkheid over de regels op de Olympische Spelen ligt bij de FIFA en het Internationaal Olympisch Comité. Bij monde van voorzitter Jacques Rogge liet het IOC al weten achter het voorstel te staan.

Bezig met laden …