voetbalzone

UEFA-voorzitter Platini wil winters WK in Qatar: 'Het lijkt mij geen probleem'

Bart Kruyt25 sep 2012, 18:12
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2012, 18:12
Advertentie

De Europese landenteams zijn druk bezig met de kwalificatiereeks voor het WK van 2014, dat over twee jaar in Brazilië gehouden wordt. Bij de UEFA kijkt men echter al verder vooruit en dan vooral naar het WK van 2022, dat in Qatar wordt gehouden. In de zomers is het daar erg warm en Michel Platini hoopt dan ook dat het WK van 2022 in de winter gehouden kan worden.

/

De voorzitter van de UEFA pleit voor een verschuiving van het toernooi. "We moeten naar Qatar gaan op het voor iedereen prettigste moment, ook voor de fans", zei de Fransman tegen de London Evening Standard. "Hoe we dat gaan regelen met de competities? Daar moeten we in de komende tien jaar wel uit kunnen komen."

"Januari is geen geschikt moment voor het WK vanwege de Winterspelen", vervolgde Platini. "Maar als we de competities van begin november tot 20 december stilleggen, eindigt het seizoen in juni in plaats van mei. Dat lijkt mij geen probleem en het is goed voor het WK, het belangrijkste toernooi ter wereld." Het WK van 2018 wordt overigens gehouden in Rusland.

Bezig met laden …