voetbalzone

UEFA wil Cardiff wildcard geven

07 apr 2008, 12:23
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2008, 12:23
Advertentie
De Europese voetbalbond UEFA overweegt Cardiff City een wildcard te geven voor de UEFA Cup, mocht de club uit Wales volgende maand de FA Cup winnen. De winnaar van het Engelse bekertoernooi plaatst zich normaliter voor het Europese bekertoernooi.

"Het zou triest zijn als ze de FA Cup winnen en vervolgens niet aan Europees voetbal kunnen deelnemen", vertelde een woordvoerder van de UEFA maandag. "We kijken momenteel naar de mogelijkheid om ze een wildcard te geven. Er is veel sympathie voor Cardiff."

Omdat Cardiff City uit Wales afkomstig is, zei de Engelse voetbalbond FA dat zij de ploeg niet kon inschrijven voor Europees voetbal. Ook de voetbalbond van Wales (FAW) kan dit niet doen, omdat Cardiff niet in een van haar competities speelt. De ploeg uit het Championship leek Europees voetbal te kunnen vergeten.

De werkgever van onder meer Glenn Loovens en Jerrel Hasselbaink plaatste zich zondag voor de finale van de FA Cup ten koste van Barnsley (0-1). In de eindstrijd op Wembley is Portsmouth, uitkomend in de Premier League, de tegenstander.
Bezig met laden …