voetbalzone

UEFA wil FC Kopenhagen naar Oekraïne laten afreizen; Deense bond in opstand

Bart Kruyt21 jul 2014, 18:40
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2014, 18:40
Advertentie

Bij FC Kopenhagen zit men met de handen in het haar. De Deense topclub werd in de Europa League gekoppeld aan Dnipro Dnipropetrovsk en vanwege de onrust in Oekraïne twijfelt men in Kopenhagen aan de veiligheid van de spelers. De UEFA meent echter dat er geen reden is voor zorgen en dat er gewoon gevoetbald kan worden in Dnipropetrovsk.

Kopenhagen is niet van plan om af te reizen naar Oekraïne en wordt gesteund door de Deense bond. "We staan honderd procent achter Kopenhagen", laat bondsvoorzitter Jesper Moller weten. "We maken ons zorgen over het feit dat de UEFA een Deense club naar een gebied stuurt waar nauwelijks vliegtuigen naartoe willen vliegen. We gaan er alles aan doen om de uitwedstrijd van Kopenhagen te laten verplaatsen naar een neutraal terrein."

Afgelopen donderdag stortte er in Oekraïne, een stuk oostelijker dan Dnipropetrovsk, een vliegtuig van Malaysia Airlines neer. Het toestel is naar alle waarschijnlijkheid uit de lucht geschoten en er vliegen dan ook nauwelijks meer vliegtuigen in deze regio. Bij de crash kwamen alle 298 inzittenden om: onder hen waren 193 Nederlanders.

Bezig met laden …