voetbalzone

Uerdingen zoekt 'trainer' via eBay

09 jan 2008, 13:48
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2008, 13:48
Advertentie
Het zijn zware tijden voor KFC Uerdingen. In de jaren tachtig was de club nog binnen en buiten de landsgrenzen een gevreesd team, maar tegenwoordig is de Regionalliga het hoogst haalbare. Een financiële crisis noopt het bestuur bovendien om op een inventieve wijze voor inkomsten te zorgen.

Uerdingen is namelijk op zoek naar een coach voor de ontmoeting tegen Rot Weiss Oberhausen op 19 januari. Dit geschiedt allemaal via de digitale handelsplaats eBay, waar de hoogste bieder voor één duel het elftal mag leiden. Aleksandar Ristic, de huidige coach, zal in het betreffende duel als assistent dienen.

Volgens het verkooppraatje kan de hoogste bieder in de voetsporen treden van befaamde coaches als Karl-Heinz Feldkamp, Horst Köppel, Rolf Schafstall, Friedhelm Funkel en Jos Luhukay. Daarnaast mag de ‘gelukkige’ in de rust zijn tactische ingevingen op de spelergroep loslaten en na afloop van het duel de pers te woord staan.

Het is niet de eerste maal dat Uerdingen op een dergelijke manier het nieuws haalt. Twee jaar geleden kocht een gefortuneerde zakenman een plaats in de selectie en mocht hij drie minuten meedoen in een oefenduel tegen Bayern München. Uerdingen moet binnen drie maanden de financiële huishouding op orde hebben.
Bezig met laden …