Uit zijn lijden verloste Cissé is met treffer belangrijk voor toekomst Been

Peter Nusselder01 feb 2014, 20:57
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 20:57

Bij de uitwedstrijd van Racing Genk bij KV Mechelen stond er zaterdagavond veel op het spel voor Mario Been; de baan van de Nederlandse oefenmeester hing aan een zijden draadje, en de kans was groot dat een nieuwe nederlaag tot ontslag zou leiden. Zes keer op rij verloor Genk, maar met dank aan Jelle Vossen en Sekou Cissé won het team van Been met 0-2.

De van een teruggekeerde Thomas Buffel was in stadion Achter de Kazerne als eerste dicht bij de openingstreffer, maar het schot van de ex-Feyenoorder ging naast. Nadat ook Julien Gorius verzuimde om het overwicht van de gasten uit te drukken in een doelpunt, kreeg de thuisploeg een kans via Mads Junker. Toch was er halverwege een voorsprong voor Genk, de nummer zes van de ranglijst, op negentien punten van koploper Standard Luik. Uit een voorzet van Buffel kopte Vossen vijf minuten voor rust de verdiende 0-1 binnen.

Tien minuten na rust leek Been met een gerust hart achterover te kunnen leunen, nadat Buffel en Vossen al goede kansen op een tweede treffer hadden laten liggen. De van Feyenoord overgekomen Cissé, door Been uit zijn lijden verlost en weggehaald uit Rotterdam, kopte op aangeven van opnieuw Buffel de 0-2 binnen. Mechelen was lange tijd niet bij machte om iets terug te doen en liet zich pas in de slotfase weer voor het doel van Genk-goalie László Köteles zien. Maxim Biset kopte evenwel naast, terwijl Buffel aan de andere kant met een prachtig schot op de lat dicht bij de 0-3 was. Dat deed niets af aan het feit dat Been opgelucht kon ademhalen.