Uitblinkende Drenthe kan Hércules niet langs Villarreal loodsen

Daniel Cabot Kerkdijk18 okt 2010, 23:03
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2010, 23:03

Villarreal moet nog even geduld hebben met de allereerste koppositie uit haar geschiedenis. Een overwinning op Hércules was maandagavond voldoende om voor het eerst de Primera División aan te voeren, maar de ploeg van Juan Carlos Garrido moest genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. De wedstrijd in Alicante kon alle kanten op en kende één uitblinker: Royston Drenthe. Onder leiding van de voormalig Feyenoorder was zijn ploeg enkele malen dicht bij de 3-2.

/

In een zinderende eerste helft gebeurde er van alles. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, maar toch ging Hércules met een voorsprong rusten. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg aan de leiding. Uit een vrije trap van Royston Drenthe maakte Nelson Valdez de 1-0. Lang kon Hércules niet van de voorsprong genieten. Na goed voorbereidend werk van Ángel hoefde Joan Capdevila drie minuten later nog alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten: 1-1.

Villarreal had nog voor de 1-0 van Valdez via Nilmar de lat geraakt en had pech toen een inzet van Giuseppe Rossi de paal trof. Vier minuten voor rust nam Hércules weer de leiding. Na een voorzet vanaf links van Drenthe kwam de bal terecht bij David Trezeguet, die de bal in tweede instantie achter Diego López kreeg: 2-1. De aanvaller benadeelde zijn ploeg echter luttele minuten later door commentaar te geven op de leiding en derhalve zijn ploeg met tien man achter te laten.

Na de onderbreking zette Villarreal meer druk op het doel van Juan Calatayud, die onder meer Nilmar en Santi Cazorla van het scoren afhield. Na ruim een uur spelen was het toch raak. Cazorla zag Borja Valero wegsprinten en oog in oog met Calatayud werkte de middenvelder de bal in het net: 2-2. Daarna had Hércules uitzicht op een derde doelpunt. Drenthe en Noe Pamerot konden López niet passeren. Valero en Mateo Musacchio kregen in de slotfase een rode kaart, maar Hércules kon niet meer profiteren. Ook een laatste poging van Drenthe bood geen soelaas.

Onnavolgbare dribbel van Royston Drenthe vlak voor rust (vanaf 0:16)