voetbalzone

Uitblinkende James Rodriguez waarschuwt Brazilië: ‘We zijn niet bang’

Daniel Cabot Kerkdijk29 jun 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2014, 07:00
Advertentie
voetbalzone

Vier wedstrijden op het WK in Brazilië, vijf doelpunten, twee assists en driemaal man of the match. James Rodriguez is tot dusver de absolute smaakmaker van het mondiale toernooi. De aanvallende middenvelder annex aanvaller was zaterdag met twee doelpunten doorslaggevend in de ontmoeting in de achtste finales tussen Colombia en Uruguay (2-0).

Dankzij de winst op Uruguay staat Colombia voor het eerst in de kwartfinale van het WK. Daarin is gastland Brazilië vrijdag de tegenstander. “Als kind wilde ik al op het WK spelen, dat was mijn grote droom. Ik ben heel blij dat ik hier nu sta en met Colombia historie heb geschreven.” Rodriguez, 22 jaar, blikte ook alvast vooruit op het duel met gastland Brazilië. “We zijn niet bang. De Brazilianen hebben goede voetballers, maar die hebben wij ook. Het belooft een geweldige wedstrijd te worden.”

José Pékerman, de Argentijnse bondscoach van Colombia, was na de overtuigende zege vooral opgelucht. “Uruguay is een heel erg lastige ploeg met een uitstekende coach. We wisten vooraf dat het lastig zou worden, maar al ons werk heeft zich uitbetaald.”

Bezig met laden …