voetbalzone

Uitblinkende Seedorf pakt met Botafogo eerste prijs in Brazilië

Bart Kruyt10 mrt 2013, 21:30
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2013, 21:30
Advertentie

Clarence Seedorf heeft zijn eerste prijs in Brazilië te pakken. De 36-jarige Nederlander won zondagavond van Vasco da Gama (1-0) en schreef zo met Botafogo de Taça Guanabara op zijn naam. Fogão treft in mei de winnaar van de Taça Rio, de andere competitiehelft van het staatskampioenschap. Als Botafogo die finale in mei wint, dan mag het zich algeheel staatskampioen van Rio de Janeiro noemen.

Botafogo eindigde in de reguliere competitie van Brazilië op de zevende plaats, twee plekken lager dan Vasco da Gama, en kon dus een pittig duel verwachten. Toch liep het vrij gemakkelijk voor de ploeg van Oswaldo de Oliveira, met Seedorf als de uitblinker in het Estádio Olímpico João Havelange. In de eerste helft kreeg de thuisploeg de beste kans, maar Fellype Gabriel liet die onbenut.

Tien minuten voor tijd kwam Botafogo dan toch op voorsprong. Seedorf zette de aanval op met een geniale hakbal en Lucas zette uiteindelijk de 1-0 op het scorebord. Kort hierna werd een doelpunt van Vasco da Gama vanwege buitenspel nog afgekeurd en Seedorf kreeg in de slotminuut al glijdend een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de 87-voudig Oranje-international faalde. Die misser had geen gevolgen, want Botafogo pakte de Taça Guanabara en Seedorf dus zijn eerste prijs in Brazilië.

Bekijk hier het doelpunt van Lucas:

Bezig met laden …