Uitblinkende Weiss leidt Rangers naar overtuigende zege

Bart Kruyt15 jan 2011, 16:53
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2011, 16:53

Na Celtic heeft ook Glasgow Rangers geen fout gemaakt in de Schotse Premier League. De regerend landskampioen won zaterdagmiddag met 4-0 van Hamilton, waardoor de achterstand op de aartsrivaal weer werd teruggebracht tot vijf punten, in de wetenschap dat Rangers nog drie duels tegoed heeft. Vladimir Weiss was met twee treffers de grote man bij The Gers.

De Slowaakse huurling van Manchester City maakte het eerste en derde doelpunt van Rangers en beide treffers waren van grote schoonheid. Eerst vond Weiss zelf ruimte voor een hard schot vanuit de tweede lijn; vervolgens verzorgde hij de ruststand met een prachtige vrije trap van ruime afstand. Tussendoor benutte Steven Whittaker een penalty, na een overtreding op Weiss.

De scouts van City die de middenvelder in de gaten houden zullen het duel tussen Rangers en Hamilton daardoor met veel plezier hebben gevolgd, hoewel er in de tweede helft niet veel meer gebeurde. Toch werd er nog gescoord: Edu verzorgde acht minuten voor het einde het slotakkoord. Dertien minuten voor tijd kwam Nigel Hasselbaink nog in de ploeg bij Hamilton, maar hij kon weinig laten zien.