Uitblinker Bale heeft aandeel in drie goals bij riante zege Real Madrid

Erik van Dam29 mrt 2014, 22:48
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2014, 22:48

Real Madrid heeft zich zaterdagavond herpakt in de Primera División. Na de nederlaag in El Clásico (3-4) en de verliespartij bij Sevilla (2-1) rekende de Koninklijke thuis af met de nummer dertien van Spanje, Rayo Vallecano. Cristiano Ronaldo schoot zijn team in de eerste helft naar 1-0, maar na rust ging het echt los. Daniel Carvajal, Gareth Bale en Álvaro Morata bezorgden Real daarin met vier goals een riante 5-0 zege. Atlético Madrid is koploper met 76 punten, Barcelona volgt met 75 punten en Real Madrid heeft er nu 73. De spanning in de top blijft onverminderd groot.

Een nederlaag tegen Rayo zou de titelkansen van Real Madrid op zeker doen sneuvelen en dus was de club er veel aan gelegen de punten gewoon in eigen huis te houden. Luka Modric haakte af met griep en werd vervangen door Ángel Di María en met de Argentijn erbij schoot Real Madrid uit de startblokken. Karim Benzema deed als eerste een poging, maar mikte recht op doelman Rubén. Tien minuten later, toen er een kwartier gespeeld was, viel de openingstreffer in Santiago Bernabéu wel.

Ronaldo zette de aanval op en passte op Bale, waarna hij door het midden zelf in rap tempo naar voren marcheerde. De Welshman gaf hem de bal goed mee in de loop en CR7 schoot laag raak in de linkerhoek: zijn 28ste doelpunt van het seizoen. Hij was bovendien voor de negende wedstrijd op rij trefzeker voor zijn club, een reeks die begon op 11 februari met een dubbelslag tegen Atlético Madrid. Tien minuten onderweg in de tweede helft nam Ronaldo de rol van aangever op zich.

Carvajal begon een aanval ‘uit het boekje’ en zette een combinatie op met Bale. Die gaf de bal af naar het midden, waar Ronaldo stond: de sterspeler legde direct kort af op Carvajal en die rondde het mooi af in de hoek voor de 2-0. Even was er ook aan de andere kant van het veld gevaar, toen Saúl uit een hoekschop de bal op de linkerpaal kopte namens de bezoekers. Het was echter een speldenprik, want serieus gevaar stichtte Rayo Vallecano voor en na dat moment niet voor Diego López’ doel. Het wachten was op de derde treffer van los Merengues en die kwam er ook, met nog ruim twintig minuten op de klok.

Di María ontving een goede pass van Ronaldo en sprintte op links door: hij zag dat Bale met rust gelaten werd in het centrum en gaf op maat voor richting de vleugelspeler, die de 3-0 bijkans binnen liep. De gaten bij Rayo werden groter en vlot na zijn eerste doelpunt prikte Bale er nog een tweede bij. Bijna vanaf zijn eigen zestien vertrok the Welsh Wizard richting Rubén en rondde hij het beheerst af. Daarmee was de exercitie voor Rayo nog niet ten einde, want Morata maakte erg mooi nog de 5-0 ook.