voetbalzone

Uitblinker Giroud passeert Bergkamp bij Arsenal: ‘Dit is echt mooi’

Erik van Dam10 dec 2015, 08:16
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2015, 08:16
Advertentie

Olivier Giroud koos woensdag een wel heel bijzonder moment voor zijn eerste hattrick in dienst van Arsenal. De Franse spits vuurde zijn club hoogstpersoonlijk naar de laatste zestien in de Champions League met drie treffers tegen Olympiacos Piraeus. Giroud was na afloop erg blij met zijn prestatie, maar vooral met de doortocht van Arsenal.

voetbalzone

“In de Champions League ligt het niveau weer wat hoger en het was belangrijk dat wij als een eenheid zouden blijven presteren”, sprak Giroud na de wedstrijd. “Goed verdedigen en goed afronden, daar draaide het om. Dit is echt mooi, het was hier namelijk niet eens zo makkelijk, met deze atmosfeer. We zijn dus erg blij dat het ons gelukt is. Nu gaan we ons weer richten op de Premier League, al willen we in Europa zo ver komen als maar mogelijk is.”

Met zijn hattrick tegen Olympiacos ging Giroud volgens Goal en de Daily Mail overigens clublegende Dennis Bergkamp voorbij. Bergkamp maakte tussen 1995 en 2006 opvallend weinig Europese doelpunten voor Arsenal: zeven stuks. Giroud stond voor de wedstrijd van woensdag op zes en steeg naar negen met zijn hattrick. De lijst wordt aangevoerd door Thierry Henry (35), gevolgd door Robin van Persie (18), Cesc Fàbregas en Fredrik Ljungberg (13).

Bezig met laden …