voetbalzone

Uitblinker PEC Zwolle: 'Ronald Koeman heeft het nooit in mij zien zitten'

Bart Kruyt05 sep 2013, 10:40
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 10:40
Advertentie

PEC Zwolle is uitstekend begonnen aan het seizoen in de Eredivisie en dat komt mede door nieuwkomer Kamohelo Mokotjo. De middenvelder maakte in de afgelopen transferperiode de overstap van Feyenoord, waar hij het vooral moest doen met invalbeurten en wedstrijden bij het beloftenteam. "Ronald Koeman heeft het nooit helemaal in mij zien zitten", stelt Mokotjo.

/

De 22-jarige Zuid-Afrikaan speelde 35 competitiewedstrijden voor Feyenoord en maakte de meeste speelminuten met Mario Been voor de groep. Toen Been werd vervangen door Koeman, verdween Mokotjo langzaam maar zeker uit beeld. Vorig seizoen mocht hij maar een keer invallen in de Eredivisie en de mannetjesputter was dan ook blij dat PEC Zwolle zich meldde.

"In het begin gaf de trainer iedereen een eerlijke kans", zegt Mokotjo tegen Voetbal International. "Ook mij. Ik dacht dat ik genoeg liet zien, maar hij vond blijkbaar van niet. Koeman en ik hadden niet veel contact. Hij is geen extravert persoon en richt zich vooral op de jongens die wél spelen. Maar we gingen wel op een respectvolle manier met elkaar om. Op sportief vlak waren we het alleen niet eens met elkaar. Dat kan."

Bezig met laden …