voetbalzone

‘Uitdaging’ voor Servië: ‘Hij is een van de beste spelers uit de historie’

Gijs Freriks27 mrt 2015, 18:03
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2015, 18:03
Advertentie

Servië hervat de EK-kwalificatiereeks zondagavond met een uitwedstrijd tegen Portugal. Het team van bondscoach Radovan Curcic lijkt vooral te moeten letten op steraanvaller Cristiano Ronaldo, maar Branislav Ivanovic maakt zich geen enkele zorgen. De verdediger van Chelsea is wel wat gewend.

voetbalzone

“Ronaldo is een van de beste spelers uit de voetbalgeschiedenis, dus het wordt niet makkelijk. Hij bewijst iedere week weer dat hij tot de top behoort en weet hoe hij met de druk om moet gaan. Het wordt voor ons een grote uitdaging om hem af te stoppen, maar ik ben ervan overtuigd dat wij de kwaliteit hebben om met de situatie te dealen”, zegt Ivanovic tegen Perform.

Servië staat in Groep I met één punt op een gedeelde laatste plaats. Portugal heeft vijf punten meer en hoeft alleen Denemarken voorrang te verlenen op de ranglijst. Ivanovic spreekt dan ook van een ‘cruciaal duel’: “We hadden verwacht na drie speelronden meer punten te hebben, dus het wordt een immens belangrijke wedstrijd. Portugal heeft een geweldig team en is de favoriet, maar heeft thuis ook verloren van Albanië. Er liggen dus kansen.”

Bezig met laden …