voetbalzone

Uitdeler van kopstoot tegen Van der Sar zet punt achter loopbaan

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2012, 13:50
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2012, 13:50
Advertentie

Ariel Ortega, el Burrito, heeft donderdag een punt achter zijn loopbaan gezet. De 38-jarige Argentijn, een van de beste spelers in de clubgeschiedenis van River Plate, kan zich niet meer opladen voor een nieuw seizoen. Ortega is in Nederland vooral bekend om de kopstoot die hij op het WK van 1998 aan Edwin van der Sar uitdeelde. De aanvaller kreeg onmiddellijk een rode kaart.

Ortega maakte al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het River Plate van Daniel Passarella. In totaal won hij met los Millionarios viermaal het Torneo Apertura en één keer het Torneo Clausura, evenals de Copa Libertadores in 1996. Een jaar later maakte hij de oversteek naar Europa, waar hij de clubkleuren van Valencia, Sampdoria en Parma verdedigde.

Ortega keerde tussen 2000 en 2002 terug naar Argentinië om vervolgens in 2002/03 voor Fenerbahçe te spelen. In de laatste acht jaar van zijn loopbaan kwam Ortega, die vanwege zijn opstootjes met trainers en zijn serieuze alcoholverslaving negatief in het nieuws kwam, uit voor Newell's Old Boys, opnieuw River Plate, Independiente Rivadavia, All Boys en Defensores de Belgrano.

Bekijk vanaf 05:00 de kopstoot van Ariel Ortega:

Bezig met laden …