voetbalzone

Uitduel Tenerife brengt Deportivo in lastig parket

30 sep 2009, 14:12
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2009, 14:12
Advertentie
Deportivo la Coruña is niet te spreken over de houding van de Spaanse voetbalbond (LFP) inzake de indeling van de wedstrijden. De nummer vijf van de Primera División hekelt het feit dat zij pas vrijdag te horen kreeg dat het uitduel met Tenerife voor aanstaande zaterdag om 18.00 uur op het programma stond. In Spanje worden in verband met de televisierechten de tijden pas een week van tevoren bekendgemaakt.

In een officiële verklaring laten de Galiciërs woensdag weten dat zij vrijwel voor 'een onmogelijke taak staan'. "Met een marge van amper acht dagen werken we met man en macht aan de vrijwel onmogelijke taak om in totaal dertig personen naar een zeer toeristische bestemming als Tenerife te krijgen. Bovendien kregen we dit net voor het vorige weekeinde te horen. Dit moet natuurlijk veel eerder bekend worden gemaakt."

"Deportivo is uiteraard in het nadeel. Vanuit dit deel van het land zijn de opties om elders te vliegen zeer beperkt. Het vervoeren van dertig personen naar Tenerife mag gerust een onmogelijke taak worden genoemd." Tenerife, dat afgelopen seizoen naar de hoogste afdeling promoveerde, en Real Mallorca zijn de enige eilandclubs in de Primera División. Vroeger behoorde ook tweedeklasser Las Palmas tot dat rijtje.
Bezig met laden …