voetbalzone

'Uiteindelijk heeft El Ghazi niet zichzelf, maar Niklas en het team ermee'

Bart Kruyt20 aug 2014, 10:30
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2014, 10:30
Advertentie

Anwar El Ghazi viel zondag sterk in tegen AZ en scoorde schitterend, maar kreeg na afloop van de 1-3 overwinning in Alkmaar wel op zijn kop van Frank de Boer. In de slotfase van het duel had El Ghazi zijn tegenstanders uitgedaagd met een paar onnodige schijnbewegingen en dat resulteerde uiteindelijk in een opstootje. De Boer hoopt dat El Ghazi van het moment heeft geleerd.

voetbalzone

Niklas Moisander kreeg bij het opstootje een gele kaart en daar baalde De Boer nog het meest van. "Dat moet El Ghazi beseffen", zegt de coach via de officiële kanalen van Ajax. "Uiteindelijk heeft hij niet zichzelf, maar Niklas en het team ermee. Het is een goede les voor hem. Hij moet een tegenstander gewoon gek maken met aanvallende acties, niet door vijf keer met zijn been in de lucht te zwaaien."

El Ghazi zei zondag al dat hij in de toekomst beter zal nadenken: "De Boer zei dat het goed was dat ik een schop kreeg. Ik mag niet meer uitdagen. Het is een les voor de volgende keer", zei de aanvaller tegen de NOS. Ajax speelt zondag de topper tegen PSV en El Ghazi hoopt in deze wedstrijd opnieuw speelminuten te mogen maken.

Bezig met laden …