voetbalzone

'Uiteraard zou ik ontgoocheld zijn als ik vrijdag geen basisplaats krijg'

Matthijs van Laar09 okt 2013, 19:49
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2013, 19:49
Advertentie

Romelu Lukaku gaat er vanuit dat Marc Wilmots hem zal gebruiken in de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië. De spits van Everton is uitstekend op dreef bij zijn nieuwe club en wil dat goede gevoel gebruiken om ook in het shirt van zijn land te schitteren. “Ik ben in vorm, maar het is de bondscoach die kiest”, zegt de beresterke goalgetter in gesprek met Sporza.

/

Lukaku weet echter dat de kans groot is dat hij de kans zal krijgen. Christian Benteke, die normaliter als eerste keus van Wilmots geldt, is namelijk geblesseerd. “Uiteraard zou ik ontgoocheld zijn als ik vrijdag geen basisplaats krijg, maar ik kan alleen maar mijn best doen. Een aantal spelers is geblesseerd. Het is nu aan anderen om op te staan en hun kans te grijpen”, zegt hij.

Mochten de Belgen vrijdagavond winnen, dan kwalificeren zij zich voor het eerst sinds 2002 weer voor een eindronde. Het verschil met Kroatië, dat tweede staat in groep A, bedraagt momenteel vijf punten. Zelfs bij een nederlaag hebben de Rode Duivels hun lot nog in eigen hand. België sluit de kwalificatiereeks volgende week af met een thuiswedstrijd tegen Wales.

Bezig met laden …