voetbalzone

Uitermate belangrijke ‘Jags’ tekent voor laatste hoofdstuk in Liverpool

Erik van Dam03 jan 2013, 16:09
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2013, 16:09
Advertentie

Everton en Phil Jagielka gaan tot het einde toe met elkaar verder. De dertigjarige Jags, zoals hij binnen de club en in de media wordt genoemd, heeft donderdag zijn contract laten openbreken en verlengen. Oorspronkelijk stond de Engels international tot medio 2015 onder contract, maar daar zijn nu twee seizoenen bijgekomen. Als Jagielka zijn contract uitdient, zal hij 35 jaar zijn.

/

Everton maakt via de officiële kanalen melding van Jagielka’s contractverlenging. De centrumverdediger kwam in de zomer van 2007 over van Sheffield United en groeide in Liverpool uit tot een veel geroemde kracht. Ook haalde hij, een jaar na zijn transfer, het Engelse nationale team. “We zijn dolgelukkig dat Phil zijn toekomst heeft verbonden aan ons”, zegt Robert Elstone blij namens Everton.

De directeur van the Toffees vervolgt: “Phil is een uitermate belangrijke en invloedrijke speler en ik zie er, net als veel andere Evertonians, naar uit om hem nog vele jaren in ons blauwe shirt te zien spelen. De gesprekken hebben maar kort geduurd en nu ze afgerond zijn, wil ik Phil danken voor de professionaliteit die zijn zaakwaarnemers en hij hebben getoond.”

Bezig met laden …