voetbalzone

Uitgevallen Boulahrouz moet wellicht passen voor Nederlands elftal

Erik van Dam13 nov 2010, 17:38
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2010, 17:38
Advertentie
/

Het is nog onzeker of Khalid Boulahrouz erbij is, als Oranje op 17 november vriendschappelijk speelt tegen Turkije. De verdediger kreeg zaterdag gelegenheid om in te vallen namens VfB Stuttgart, maar moest alweer snel naar de kant. Een bovenbeenblessure verhinderde De Kannibaal ervan om nog langer door te gaan; Stuttgart besloot uiteindelijk op 3-3.

Bondscoach Bert van Marwijk hield Boulahrouz deze week bij zijn definitieve selectie voor de komende oefenwedstrijd op Nederlandse bodem. Boulahrouz (28) mocht in de zomer mee naar het WK en speelde tegen Kameroen en Uruguay negentig minuten. In augustus mocht hij passen voor een oefeninterland tegen Oekraïne, maar vervolgens kwam hij niet meer terug in het team dat de eerste EK-kwalificatiewedstrijden speelde en won.

Mogelijk had Van Marwijk hem nu weer eens aan het werk willen zien tegen de Turken. Het lijkt er echter niet van te komen; de Maassluisenaar kwam na rust op het veld voor Patrick Funk, maar maakte niet veel later alweer noodgedwongen plaats voor Philipp Degen. Het was pas Boulahrouz' vierde optreden voor Die Schwaben, dit seizoen. Mocht hij binnen enkele dagen herstellen, dan kan hij mogelijk nog spelen tegen Turkije.

Bezig met laden …