voetbalzone

Uitkomst alcoholtest leidt uiteindelijk tot ontslag Eduardo bij Braga

Erik van Dam07 okt 2010, 11:41
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2010, 11:41
Advertentie

Eduardo is na enkele maanden in dienst bij Sporting Braga alweer ontslagen. De 21-jarige middenvelder kwam deze zomer over van Botafogo in Brazilië, maar Braga laat via de officiële kanalen weten dat zijn contract ontbonden is. Eduardo heeft zich volgens het statement dat de club afgaf 'niet gehouden aan de regels die gelden voor een professionel bij deze club'.

Portugese media leggen donderdag uit dat Eduardo bijna drie weken geleden een alcoholtest onderging, met een voor hem negatieve uitkomst. Het alcoholgehalte in zijn bloed zou 'excessief hoog' zijn geweest. Het betrof overigens een standaard fysiek onderzoek, maar de eerste resultaten gaven aanleiding tot nadere tests.

De club zag vervolgens geen andere uitweg dan de samenwerking met Eduardo definitief te verbreken, meldt het. Daarmee blijft een officieel debuut van de Braziliaan in Portugal achterwege. Hij had de kans met Braga in de Champions League te spelen, waar het team zich via de voorronden voor plaatste. Nu moet hij op zoek naar nieuw emplooi.

Bezig met laden …