voetbalzone

Uitschakeling kost Rangers vele miljoenen

06 aug 2008, 19:12
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2008, 19:12
Advertentie
De verrassende uitschakeling in Europa kost Glasgow Rangers grof geld. De Schotse club verloor in de tweede voorronde van de Champions League in Litouwen met 2-1 van FBK Kaunas, na de 0-0 thuis, en gaat ook niet door naar het toernooi om de UEFA Cup. Het verlies aan mogelijke inkomsten is becijferd op vijftien miljoen euro.

De 0-0 in de heenwedstrijd in Glasgow had al weinig vertrouwen gekweekt. Na de treffer van Kevin Thompson na ruim een half uur spelen stonden de zaken er wat beter voor, maar de ploeg van Walter Smith verkeek zich echter compleet op de kampioen uit Litouwen. Na de gelijkmaker van Nerius Radzius maakte Linas Pilibaitis vier minuten voor tijd de winnende treffer voor FBK Kaunas.

"Het is een drama in elk opzicht, niet alleen het financiële", vertelde Smith woensdag. "We moeten de selectie nog versterken, maar het missen van Europees voetbal heeft natuurlijk gevolgen voor het budget." Aartsrivaal Celtic doet wel mee in de groepsfase van het Europese miljoenenbal en strijkt nu al het Schotse tv-geld alleen op.

Vorig seizoen haalde Glasgow Rangers de finale van de UEFA Cup. In de eindstrijd bleek uiteindelijk het Russische Zenit Sint-Petersburg met 2-0 te sterk. In totaal werkte de Schotse club vorig seizoen negentien lucratieve Europese duels af.
Bezig met laden …